El teatre d'Avinyó es transforma en l'«Habitació 801»

Redacció
10 d'abril del 2014
La Cia. Lucas Locus actua dissabte a Avinyó. Foto: Testimoni Escènic

Aquest dissabte a les 22h, al Local Catalunya d'Avinyó, es podrà gaudir de la preestrena de l'obra "Habitació 801", de la Cia. Lucas Locus, un espectacle de circ i teatre visual explicat mitjançant els malabars, la manipulació d'objectes i la interpretació amb màscares expressives.
 
Un espectacle ideat i interpretat per Lucas Escobedo i que compta amb la direcció de Piero Steiner i el disseny d'il·luminació de Juanjo Llorens qui compta amb diversos premis, entre els quals dos premis Max.
 
La Cia. Lucas Locus porta des del 2011 entrant les arts escèniques en el terreny de les malalties mentals, amb diversos espectacles que han girat per tot el món. Ara és el torn d'"Habitació 801", un espectacle que beu de l'univers creatiu de la família Thiérrée, i on inclouen tècniques circenses, ninots i objectes manipulats que sorgeixen de l'escenografia amb vida pròpia.
 
La companyia Lucas Locus ha estat seleccionada per la xarxa Testimoni Escènic per realitzar una residència d'una setmana d'assaig intensiu al Local Catalunya d'Avinyó i amb allotjament a l'alberg de cultura Cal Gras de la mateixa localitat. Les properes preestrenes que realitzarà per la xarxa seran els dies 10 i 11 de maig a Cabrianes i Oló respectivament.
 
Habitació 801
Vicente, generosament ens convida a casa seva, o potser sense adonar-nos ja hi hem entrat. Tot està atrotinat, en les seves costums hi ha la de recollir tot allò que troba en les seves passejades del matí. Li coneixerem les seves rutines que no tenen res a veure amb allò que podem esperar. De seguida comença a viure experiències al·lucinatòries que ens faran viatjar amb una extremada delicadesa del riure a la llàgrima. Descobrirem que va ser un gran artista i veurem si avui és el dia per  treure la pols a allò que li va donar tants d'èxits. Amb una acurada posada en escena, "Habitació 801", és un espectacle de circ i teatre visual on, sens dubte, les aparences enganyen.