El CTM participa en un projecte de fosa de peces de gran format

PIGRATEC està liderat per Casting Ros SA (Grup Infun) i finançat per CDTI

Redacció
10 d'abril del 2014
La Fundació CTM Centre Tecnològic forma part de la xarxa de centres de transferència tecnològica TECNIO de la Generalitat de Catalunya i participa des del passat mes de Novembre al projecte PIGRATEC, portat a terme per l'empresa Casting Ros SA (Grup Infun), empresa líder en la fabricació de components metàl·lics d'alta responsabilitat pel sector de l'automoció.
 
Aquest projecte ha estat finançat per CDTI (Centre pel Desenvolupament Tecnològic Industrial), entitat pública depenent del Ministeri d'Economia i Competitivitat que gestiona les línies d'ajudes R+D+i a Espanya.
 
L'objectiu principal del projecte PIGRATEC és optimitzar la tecnologia de fosa de components de gran format, principalment cigonyals motor, que utilitza actualment l'empresa per una tecnologia innovadora que permeti fabricar peces amb les mateixes propietats que les obtingudes mitjançant la forja, però a un cost menor i en menys temps.
 
L'èxit d'aplicació d'aquesta nova tecnologia permetrà augmentar la productivitat i competitivitat de l'empresa ja que podrà reduir costos i incrementar la seva quota de mercat. A més, el projecte donarà la possibilitat d'implementar aquesta tecnologia a d'altres components.