Els ajuntaments s'estalviaran un 70% a la factura del mòbil

Gràcies a lºa compra agregada de telecomunicacions, gestionada per Localret i Diputació amb el suport del Consell Comarcal

Redacció
09 d'abril del 2014
La compra agregada del servei de telecomunicacions -que el Consell Comarcal del Bages va promoure i impulsar des dels seus inicis, juntament amb les comarques veïnes, i que actualment gestiona el Consorci Localret i Diputació de Barcelona-, continua donant fruits en forma d'estalvis importants per a les arques municipals.
 
Amb el primer concurs que es va fer 2010-2013 i que va guanyar Telefònica/Movistar per prestar serveis de telèfon fix, mòbil i dades, els ajuntaments van estalviar una mitjana d'un 30% en la factura del telèfon. En aquest primer contracte, hi van participar 9 municipis del Bages.
 
Actualment, ja hi ha 28 municipis del Bages adherits, a més del Consell Comarcal, i s'acaba d'adjudicar un nou contracte que suposarà augmentar encara més aquests estalvis: un 45% d'estalvi de mitjana en telèfon fixe, adjudicat a Vodafone; un 69% en telèfon mòbil, amb Telefònica; i un 8,3% en dades, també adjudicat a Telefònica.
 
Segons Localret i Diputació de Barcelona, que han gestionat aquest procés, es preveu que en un termini màxim de tres mesos ja s'hagin implementat els nous serveis i, per tant, es comencin a reflectir les rebaixes a les factures del telèfon.
 
Per garantir l'èxit del procés i l'assoliment dels objectius, Localret i Diputació, amb el suport del Consell Comarcal del Bages, crearan una oficina tècnica que donarà suport a tots els municipis i supervisarà cada cas per tal de garantir la correcta execució i compliment dels compromisos establerts al contracte. Un cop entri en servei la nova contractació, i durant uns sis mesos aproximadament, els ajuntaments no pagaran cap factura sense que hagi estat supervisada per aquesta oficina i s'hagi donat el vist-i-plau a la correcta aplicació de les tarifes acordades al concurs.