L'Ajuntament organitza la trobada anual d'ACTE Espanya

Tindrà lloc aquest divendres 11 d’abril al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona

Redacció
09 d'abril del 2014
Aquest divendres, 11 d'abril, tindrà lloc la trobada anual de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE), organitzada per l'Ajuntament de Manresa que n'ostenta la vicepresidència espanyola de la xarxa des de finals del 2011. La reunió de treball es farà durant el matí a l'edifici el Rellotge, la seu de la Diputació de Barcelona a l'Escola Industrial (C/Compte d'Urgell, 187. Edifici 25. Planta -1).
 
En la present trobada, la vicepresidenta de l'entitat, la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, palesarà les activitats dutes a terme durant el darrer any des de la vicepresidència. 
 
Durant la jornada s'introduirà la nova candidatura de la vicepresidència d'ACTE-Espanya pel mandat 2014-2016, es conferenciarà sobre el tema de la sostenibilitat tèxtil a càrrec de Gema Gómez Fundadora i CEO de Slow Fashion Spain (Madrid) i es deixarà un espai pel debat i les conclusions. 
 
També es presentaran els resultats del projecte ACTE "Cooperació, Innovació i Creativitat", liderat per l'Ajuntament de Manresa i amb la participació de l'Ajuntament d'Igualada, Foment de Terrassa, SA, Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Promoció Econòmica de Sabadell i la Diputació de Barcelona. El programa ha estat cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. 
 
Durant la presentació es comptarà amb la presència de la Sra. Marta Cañellas, responsable de l'Àrea de Nous Jaciments d'Ocupació. Projectes Innovadors del Servei d'Ocupació de Catalunya, que far&agra ve; una intervenció sobre els projectes innovadors com a eina contra la desocupació. 
 
Per acabar la regidora de Promoció Econòmica, de l'Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, clausurarà l'acte.
 
L'associació ACTE va ser fundada l'any 1991 i compta amb 60 socis europeus
L'associació ACTE va ser fundada a Portugal l'any 1991 i actualment és una de les primeres associacions d'autoritats locals a nivell europeu. ACTE té com a finalitat fundacional representar i defensar els interessos de les col·lectivitats territorials i organismes adherents que representen als territoris amb presència dels sectors tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda. 
 
La xarxa està formada per més de 60 socis europeus i té dos tipus de membres: Membres efectius com les administracions locals i les regionals europees; i membres adherents, com són centres tecnològics, universitats, cambres de comerç, organitzacions empresarials i sindicals. 
 
Espanya actualment té 25 socis a la xarxa. Les principals activitats de la xarxa són fer accions de lobby, preparació i gestió de projectes comuns i accions de sensibilització.