Valentí Fuster lliurarà els premis d'innovació i investigació d'Ampans

Redacció
01 d'abril del 2014


El Jurat del Premi d'Investigació i d'Innovació sobre persones amb discapacitat intel·lectual que convoca de forma bianual Ampans, ha proclamat els treballs guardonats en la seva V edició. Es tracta de l'únic premi existent que fomenta la investigació sobre persones amb discapacitat intel·lectual. 
 
El premi, patrocinat per Esteve, és un reconeixement a la feina de persones i equips que es dediquen a la investigació i al foment de pràctiques innovadores per millorar l'atenció i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. 
 
En total s'atorguen 6 premis en dues modalitats, 3 d'investigació i 3 d'innovació. Els primers premis de cada modalitat estan dotats amb 3.000 € cadascun, i la publicació de tots els treballs guardonats. 
 
Després de les deliberacions, el Jurat del Premi d'Investigació i d'Innovació sobre Persones amb discapacitat intel·lectual, ha volgut fer constar l'alt nivell i rigor de tots els treballs presentats en aquesta edició, i ha decidit atorgar els següents premis: 
 
En la modalitat d'investigació:
 
  • Primer premi: Avaluació de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual: conclusions i implicacions per les pràctiques professionals, de Laura Elisabet Gómez Sánchez, de l'Institut INICO de la Universitat de Salamanca. El Jurat ha valorat el seu impecable rigor científic i l'anàlisi exhaustiu que fa de l'escala INICO-FEAPS lligada als resultats per a la intervenció professional a persones amb discapacitat intel·lectual. 
  • Segon premi: I si em mor, on està el meu futur? Una investigació sobre com tractar el tema de la mort en l'educació de persones amb discapacitat intel·lectual, de Pablo Rodríguez Herrero. El jurat ha valorat la seva originalitat i el valor social que aporta per a les persones amb discapacitat i les seves famílies, en facilitar un estratègia per abordar la mort. 
  • Tercer premi: Model d'intervenció en conductes problemàtiques: els antecedents i predictors, de David Simó Pinatella. El jurat ha valorat les seves aportacions, en l'àmbit professional a la intervenció en persones que presenten alteracions de la conducta. 
 
B) En la modalitat d'innovació:
 
  • Primer premi: "Junts sumem" de Ferran Crespo Anglada. El projecte posa l'atenció en les possibilitats i fortaleses dels alumnes de secundària d'un Institut Públic (Institut Voltreganès, de les Masies de Voltregà) i obre les portes al seu progrés, tant en l'àmbit dels coneixements com en l'emocional. Pel Jurat del Premi es converteix en un model a seguir. 
  • Segon premi: Abordant els processos de canvi a la Fundació Obra San Martín, de Sonia Fernández Ezquerra. Un projecte que aborda el canvi en les organitzacions i els seus serveis, a partir del resultat d'indicadors de qualitat de vida. 
  • Tercer Premi: Cap a un model de suports globals de salut comunitària, de Juan Antonio Recio Mompo. Un programa exhaustiu de millores en salut amb actuacions en múltiples àrees, innovador i que proposa un alt nivell de qualitat en la gestió de l'organització. 
 
El cardiòleg, Valentí Fuster, serà a l'acte de lliurament dels premis
El lliurament dels Premis i la presentació de la publicació del llibre que recull els treballs guardonats, es farà 6 de juny, en un acte a les 19.30h. al teatre Kursaal de Manresa, amb la presència del cardiòleg Valentí Fuster, actualment Director de l'Institut Cardiovascular i "Physician-in-Chief" del Mount Sinaí de Nova Iork, Director del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III (CNIC) de Madrid, i, durant anys, president de l'Associació Americana del Cor. 
 
El Dr. Valentí Fuster, convidat per la Fundació Ampans, pronunciarà una xerrada sobre el concepte de qualitat de vida i hàbits saludables entre la població, en el marc de l'entrega del Premi d'Investigació i d'Innovació d'Ampans, posant l'accent en el fet que l'accés a la salut i al benestar físic i emocional de les persones amb discapacitat intel·lectual representa un pas més per assolir la igualtat d'oportunitats. Precisament entre els treballs guardonats, hi ha un projecte que aborda idees innovadores per desenvolupar un model de suports globals de salut comunitària. El Dr. Fuster, a més de la seva dedicació a la ciència, s'ha implicat profundament amb la seva responsabilitat social como a divulgador i ha creat la Fundación SHE (Science, Health and Education) que dirigeix, amb l'objectiu de millorar la salut integral de la població. 
 
El jurat del premi
El Jurat del premi està format per les següents persones:
 
  • Domènec Casasayas (Fundació Ampans) 
  • Toni Espinal (Fundació Ampans) 
  • Dr. Delfín Montero (Universitat de Deusto) 
  • Dr. Climent Giné (Universitat Ramon Llull) 
  • Dr. Miguel Ángel Verdugo (Universitat de Salamanca) 
  • Rosa Cadenas (DINCAT) 
  • Amador Beiro (Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya)) 
  • Dr. Joaquim Serrahima (Coordinadora de Centres de Profunds de Catalunya) 
  • Dr. Joan Rius (Esteve) 
Arxivat a