Les impressores 3D, a anàlisi a l'Institut Lacetània

La programació de dijous inclou una xerrada-demostració d'aquesta nova tecnologia que està passant de la indústria punta a l'ús domèstic

Redacció
26 de març del 2014
Les Jornades Cientificotecnològiques de dijous abordaran el tema de les impressores 3D, una tecnologia amb infinites possibilitats i que està fent el pas de l'ús industrial a l'ús domèstic. La presentació, que tindrà lloc a les 4 de la tarda al saló rosa de l'institut, anirà a càrrec de Roger Uceda, de la Fundació CIM, una entitat vinculada a la UPC que s'ocupa de la transferència tecnològica a empreses i professionals en els àmbits de l'enginyeria i la tecnologia.
 
D'altra banda, dijous tindran lloc tres activitats que estaran conduïdes per alumnes de l'institut. Es tracta d'un taller de circuits amb tinta conductora, a càrrec d'alumnes de segon d'Instal·lacions en Telecomunicacions, i de les xerrades "Que no et venguin la moto. Tècniques de la publicitat" i "Sense deixar-s'hi la pell", a càrrec d'alumnes de segon de batxillerat. També hi haurà una xerrada adreçada els pares sobre seguretat a internet, a càrrec dels Mossos d'Esquadra.
 
Les 28enes Jornades Cientificotecnològiques arriben aquest dimecres a l'equador havent abordat ja des d'àmbits molt diversos el tema d'enguany, la revolució virtual. El centre ha acollit activitats amb psicòlegs, filòsofs i investigadors que han apropat als alumnes i a d'altres persones interessades a múltiples vessants relacionades amb les tecnologies digitals.
 
L'agenda de dijous
De 9 a 10 h., de 10.20 a 11.20 h. i de 11.20 a 12.20 h. Taller de circuits amb tinta conductora. A càrrec de l'alumnat de segon d'Instal·lacions en Telecomunicacions.
 
De 11.20 a 12.20 h. Xerrada "Que no et venguin la moto. Tècniques de la publicitat". A càrrec de Lara Bedmar i Marta Martín, alumnes de segon de batxillerat.
 
De 11.20 a 12.20 h. Xerrada "Sense deixar-s'hi la pell". A càrrec de Marta Jamilà, alumna de segon de batxillerat.
 
De 16.00 a 17.00 h. Xerrada i demostració "Impressores 3D". A càrrec de Roger Uceda, de la Fundació CIM.
 
De 19.00 a 20.30 h. Xerrada "Ús responsable de les TIC". A càrrec de Josep Fuster, caporal de l'oficina de Relacions amb la Comunitat de l'ABP Bages de la Policia de la Generalitat.