Arrenquen les 28es Jornades Cientificotecnològiques

L'acte inaugural va tenir lloc dilluns al vespre amb la presència d'autoritats, professors, empreses i alumnes

Redacció
26 de març del 2014
Inauguració de les Jornades Cientificotectnològiques. Foto: Lacetània

El Director General de Centres Públics de la Generalitat, Antoni Llobet, considera que l'Institut Lacetània de Manresa és un referent de país en tot allò que fa referència a la formació professional i col·laboració que manté, des de fa molts anys, amb les empreses per facilitar la formació del alumnes. Llobet, que va fer aquesta afirmació ahir al vespre, amb motiu de la inauguració de les 28es Jornades Cientificotecnològiques, va explicar que l'autèntica projecció de referent de país del Lacetània l'havia constatada amb el contacte del dia a dia amb els centres escolars.
 
En la mateixa línia, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va dir que "sovint no valorem prou el que tenim" en relació a l'alt nivell de l'institut. Va donar relleu a la demostrada capacitat de col·laboració entre les empreses i el centre educatiu.
 
Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Manresa i president de la Fundació Lacetània, Pere Casals, va agrair el paper que han tingut i tenen les empreses en la formació dels alumnes de l'institut, les quals "fan una gran labor social". Sobre  les Jornades que enguany permeten aprofundir sobre el nou món digital va deixar clar que "la xarxa és l'eina" i va remarcar la importància que darrere l'eina hi ha unes necessitats, però també uns valors.
 
L'acte inaugural es va iniciar amb la presentació de les Jornades a càrrec del Director de l'Institut, Francisco J. Fernández. Enguany, les Jornades analitzen les diferents cares associades al món d'internet i la revolució que suposen, amb totes les seves virtuts i els seus punts foscos. Fernández va recordar que les Jornades són obertes a la ciutadania, més enllà dels alumnes de l'Institut.
 
En el decurs de l'acte, les autoritats van lliurar reconeixements a diferents organitzacions i empreses per haver-se implicat en les pràctiques dels alumnes. Els premis van ser per a:
 
  • Anelco Electrònica.
  • Col·legi d'Advocats de Manresa.
  • Manresa de Maquinària.
  • Althaia Xarxa Assistencial.
  • Marcel Automoció
  • Info PC Manresa
  • Servei Tècnic Berral
  • Ausa Center
  • Airplan
  • Metalbages (Gestamp)
 
La conferència inaugural va anar a càrrec d'Ismael Peña-López, professor de Polítiques Públiques per al Desenvolupament de la UOC que va parlar sobre "La revolució digital: perquè costa tant de veure".