La Nocturna Clàssic Ral·li, amb més participants que mai

Dissabte, partir de dos quarts de 12 del migdia al Passeig Pere III arrencarà una nova edició d'aquesta prova organitzada pel Clàssic Motor Club del Bages

Redacció
24 de març del 2014
Manresa ha viscut aquest dissabte l'espectacle del motor.
Manresa ha viscut aquest dissabte l'espectacle del motor. | Xavier Sanfeliu
Aquest dissabte torna el Nocturna Clàssic Ral·li a Manresa. Foto: Xavier Sanfeliu

El Passeig de Pere III de Manresa acollirà aquest dissabte, a dos de quarts de 12 del migdia, la sortida de la 13ª edició de la Nocturna Clàssic Ral·li, una prova automobilística organitzada per la Secció Esportiva del Clàssic Motor Club del Bages, que tindrà més participants que mai i que recorrerà les comarques del Bages, Anoia, Sagarra i Solsonès. La prova està oberta a la participació de cotxes amb una edat mínima de 28 anys i que han d'estar matriculats fins al 31 de desembre de 1986 i sota la reglamentació de la Federació Espanyola de Vehicles Antics (FEVA). 
 
Els detalls d'aquesta nova edició han estat presentats aquest dilluns al migdia, a la plaça Espanya, pel regidor d'Esports i alcalde de Manresa, Valentí Junyent; pel gerent del Clàssic Motor Club del Bages, Roger Grandia; pel membre de la Junta Directiva del mateix club, Lluis Maria Jou. Els han acompanyat també Josep Espinal i Josep Serra, representants de l'organització del Clàssic.
 
Junyent ha felicitat doblement a l'entitat organitzadora "per la celebració d'aquesta tretzena edició de la prova que demostra el treball ben fet i la continuïtat del seu projecte, i també pels vint-i-cinc treballant al territori en l'organització de proves esportives de motor". L'alcalde ha expressat la voluntat de l'Ajuntament de continuar acollint cada any proves esportives a la ciutat com ha estat "La Lliga Catalana de Bàsquet, la Volta a Catalunya o la Volta a Catalunya en BTT, i aquesta setmana la Nocturna i el Trofeu Ciutat de Manresa de ball esportiu" 
 
Lluís Maria Jou també ha volgut destacat "el vint-i-cinquè aniversari del treball del nostre club i que avui està plenament consolidat amb gairebé 3.000 socis", així com la voluntat de continuar treballant en el futur en l'organització de proves i trobades automobilístiques. 
 
Rècord de participació de la prova
El gerent del Clàssic Motor Club del Bages, Roger Grandia, ha destacat "el rècord de participació de la prova tot i el context de crisi econòmica" i ha afegit "que aquest fet significa que el club és ben viu i que la Nocturna, com autèntic museu rodant que és, agrada al públic i on els participants s'hi troben bé". 
 
Grandia ha afirmat que la prova tindrà la participació de 115 equips. "Es la primera vegada que superem el centenar de participants", el que suposa un rècord de la història del Nocturna Clàssic. El ral·li es desenvoluparà per carreteres obertes al trànsit i on els pilots han de respectar les normes de circulació i no superar els 50 km/ h. de velocitat mitjana. 
 
En l'edició d'enguany els participants iniciaran un recorregut de 345 km, repartits en tres seccions i 11 trams cronometrats. El tram més llarg serà de 49,65 km i el més curt de 3,20 km. 
 
Els vehicles es concentraran a primera hora del matí al tram del Passeig Pere III, situat entre la Plaça 11 de setembre i la Plaça Espanya. A partir de les 11.30h els vehicles sortiran de la ciutat pel carrer Guimerà i en direcció la carretera de Cardona. Posteriorment, a l'àrea de Basella (Lleida) es farà el primer reagrupament de cotxes, abans d'iniciar la segona secció del ral·li, que tindrà com a segon reagrupament a la Coromina (Cardona) de Manresa a les18.30 h. A les 18.50 h, a la Coromina s'iniciarà la tercera secció i última que finalitzarà al Restaurant Els Solers (Santpedor), on es farà el lliurament de premis i classificacions. 
 
A banda del rècord de participació, un altre de les novetats és que la tercera secció del ral·li es farà tipus Ralli de Montecarlo on els participants no disposen de temps parcials per anar d'un a l'altre del recorregut i en canvi disposen d'un temps total per fer els 3 trams de regularitat que la composen. Això fa que cada equip faci el recorregut al seu ritme sense dependre del temps que ho faci. 
 
Primera prova de la Copa Catalana
La Nocturna és una de les proves clàssiques que no pot faltar en el calendari dels millors pilots de l'especialitat i torna a formar part de la Copa Catalana de Ral·lis de Regularitat per a Clàssics, un campionat que posa en marxà per quart any el Clàssic Motor Club del B ages, juntament amb Motor Antic de Garrotxa, Vallespir Retro Courses i Retro Clàssics Orís, organitzadors del Ral·li Clàssic dels Volcans, Boucles du Corsavy i Orís Open Clàssic, respectivament. 
 
La Nocturna Clàssic Ral·li és la primera prova de la Copa Catalana de Ral·lis de Regularitat per a Clàssics i tindrà continuació amb quatre proves més que són el Ral·li dels Volcans (Olot), el 31 de maig; el Ral·li Boucles de Corsavy (Vallespir, França), el 28 i 29 de juny; l'Orís Open Clàssic (Orís), el 7 de setembre; i finalment la IX Volta a Osona Clàssic Ral·li (Manlleu), que es disputarà el 29 de novembre. 
 
Hi haurà uns quarantena de persones treballant a l'organització i es preveu la participació d'equips procedents de Catalunya, Andorra, València, Aragó, Illes Balears i tres equips francesos. Entre els vehicles participants hi haurà 17 vehicles SEAT, 10 Renault, 13 BMW, 14 Porche, entre d'altres. El cotxe més antic dels participants serà un Volvo Amazon de l'any 1968 i que vindrà del País Valencià. 
 
25 Anys del Clàssic Motor Club del Bages
El Clàssic Motor Club del Bages celebra aquest 2014 el seu 25è aniversari d'existència amb una trajectòria sempre ascendent des dels seu inicis. 
 
Amb prop de 3.000 socis a l'actualitat és el club més gran de cotxes clàssics i antics del sud d'Europa, amb més de 50 activitats l'any dedicades a la conservació i gaudi d'aquest museu amb rodes que tenen tots els socis. 
 
Queda molt lluny aquell estiu del 1989 quan un grup d'aficionats als microcotxes va decidir org anitzar una trobada d'aquests vehicles, i fundar el Clàssic Motor Club del Bages, a la ciutat de Manresa. Anys més tard aquest grup d'aficionats als cotxes i motos clàssics i antics van anar desenvolupant multitud de trobades, concentracions, reunions a l'entorn d'aquest patrimoni que són els vehicles antics. 
 
En l'actualitat amb 13 seccions consolidades i actives celebrem que el "Clàssic" està més viu que mai, amb molts voluntaris que participen i col·laboren en les activitats programades però sobretot amb un actiu humà que fa que siguem referència europea en el món dels vehicles antics, i que algunes trobades com la de Microcotxes celebrada a Manresa el passat mes de juny siguin de referència mundial i que els rallis de regularitat que s'organitzen des del club estiguin entre els cinc millors que es realitzen a l'estat espanyol, entre ells la Nocturna Clàssic Ral·li.