Setanta persones, a l'acte antifeixista del Graner de Santpedor

Redacció
23 de març del 2014
Xerrada antifeixista a Santpedor. Foto: El Graner

Més de 70 persones van omplir el dissabte 22 de març la cruïlla dels carrers Santa Maria i Sant Isidre de Santpedor amb motiu de l'acte "A Santpedor plantem cara al feixisme" organitzat pel Graner, l'Assemblea de Joves de Santpedor. 
 
L'acte va començar al vespre amb una lectura de poemes per la diversitat a càrrec del SAC (Santpedor Art i Creació), entre els quals van recitar “La Rosa dels Vents” del poeta balsarenyenc Rossend Sellarés.
 
Seguidament es va realitzar la xerrada “El feixisme al segle XXI”. Jordi Cumplido, historiador i periodista, va explicar el sorgiment del feixisme i les seves causes, fent una descripció de la seva evolució ideològica i l'actuació política des dels primers moviments juvenils del període d'entreguerres fins al feixisme actual.
 
Després va ser el torn de Bertran Cazorla, periodista i politòleg especialitzat en el feixisme, que va analitzar amb detall quins són els grups d'ultra dreta que trobem actualment a l'Estat espanyol així com les seves actuacions, les causes del seu augment i les formes de mobilització necessàries per aturar-los. Finalment es va cloure l'acte amb un sopar de pinxos i concert en acústic del grup bagenc Kòdul. 
Arxivat a