Núria Tió, campiona d'Espanya en 800 metres llisos

23 de març del 2014
Núria Tió, al centre, en el podi de l'espanyol de 800 mll. Foto: CAM

La migfondista navarclina de l'Avinent CA Manresa Núria Tió s'ha proclamat Campiona d'Espanya en 800 metres llisos en els Campionats d'Espanya Júnior en pista coberta que s'han disputat aquest cap de setmana en el velòdrom d'Anoeta de Donostia.

Tió, que arribava a aquest compromís amb la millor marca estatal júnior de la present temporada, ha hagut de lluitar-ho molt per endur-se el triomf. Dissabte en les semifinals, va imposar-se en la seva, no abans haver de superar a l'atleta basca Tamara Pérez (Super Amara BAT) que va imposar un fort tren de cursa passant el 200 a 30" i el 400 a 1'02", veritables ritmes endiablats, que van castigar molt a totes les atletes d'aquesta semifinal. Tant Tió (1a amb 2'14"50) com Pérez (2a amb 2'14"77) van obtenir el bitllet per a la final d'aquest diumenge, i van proclamar-se amb aquesta duríssima semifinal viscuda, com les mes clares opcions al títol.

En la final d'aquest diumenge, el guió del final estava escrit. Tió i Pérez han arribat als darrers 150 metres a la par, i ha estat allà quan Tió ha superat a Pérez situant-la al capdavant de la prova, posició que no ha deixat fins superada la línia d'arribada. Tió s'ha imposat amb uns excel·lents 2'11"75. Pérez 2a amb 2'12"25 (Rècord júnior del País Basc) i tercera, l'atleta d'Oviedo Salomé Alonso (Universitat d'Oviedo) amb 2'15"93.

Aquesta medalla de Tió ha vingut acompanyada de 3 posicions de finalista, gràcies a l'actuació de les altres dues atletes d'Avinent CA Manresa que han pres part en aquests estatals júnior. La saltadora manresana Mònica Clemente ha ocupat dues 4tes posicions en les finals de perxa i triple. En el concurs de perxa, Clemente ha superat el llistó situat en 3,51 metres (mmp). En el concurs de Triple, ha saltat uns brillants 11,39 metres obtenint de nou posició de finalista (entre els 8 primers).

Per la seva part, la tanquista manresana Paula Raul -que just tornava a la competició el passat diumenge desprès d'un llarg període d'inactivitat per lesió-, ha saldat la seva actuació en aquest estatal amb nota alta ocupant una excel·lent 5ena posició. S'ha imposat en les eliminatòries amb 9"00. Ha estat 2na en la seva semifinal amb 9"02, i finalment uns brillants 9"01 li han servit per ocupar aquesta destacada 5ena posició en la final.