Manresa acull una jornada centrada en el diagnòstic prenatal

Redacció
22 de març del 2014
Jornada sobre diagnòstic prenatal. Foto: Althaia

La Sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu s'ha omplert aquest divendres amb més de 200 professionals que han participat en la XXII Jornada catalana de diagnòstic prenatal ecogràfic que enguany organitzava el Servei de Ginecologia i Obstetrícia d'Althaia. Aquesta és una trobada dels millors especialistes de Catalunya en diagnòstic prenatal en la qual es promou que, tant des de grans hospitals com des de centres més petits, es presentin casos i s'intercanviïn experiències en un camp de la medicina que està en permanent evolució.
 
La jornada s'ha dividit en diferents parts, una primera dedicada a l'exposició de casos clínics, experiències reals amb les quals s'han trobat els professionals, amb presentacions que se centraran en la iconografia. 
 
Els casos que s'han presentat durant la segona part de la jornada tenien l'al·licient que tenien un diagnòstic ocult que només coneixia l'especialista que en feia la presentació. A l'altra banda, una parella d'ecografistes havia d'analitzar i anar comentant allò que veien per primera vegada, sense conèixer el resultat final. Això ha induït a que tots els presents fessin l'exercici mental del procés de diagnosi afavorint un major dinamisme i discussió entre tota la sala. 
 
La trobada ha finalitzat amb la celebració de l'Assemblea de la Secció d'Ecografia de la Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia.