Manresa homenatja el seu poeta Gabriel Mora i Arana

La celebració del Dia Mundial de la Poesia també va comptar amb un recital a càrrec de Sònia Moya

Redacció
22 de març del 2014
Gabriel Mora i Arana rep un recordatori durant el Dia Mundial de la Poesia. Foto: Sussi García

Manresa ha viscut aquest divendres els actes de commemoració del Dia Mundial de la Poesia amb un homenatge molt emotiu al poeta Gabriel Mora i Arana, organitzat per Òmnium, que ha consistit en una lectura dels seus poemes per part de poetes de la Catalunya Central, en el que fins i tot ell s'ha atrevit a llegir-ne un.
 
Aquest acte ha servit també, per donar el tret de sortida a l'exposició "Gabriel Mora i Arana. Paraula de poeta", que es podrà visitar a la biblioteca del Casino fins el 28 de març de dilluns a dissabte (dilluns als matins, tancat).
 
Abans, a la mateixa biblioteca es va fer un recital de poesia a càrrec Sònia Moya que ha interpretat pomes propis, algun inspirat amb uns versos de Montserrat Abelló, i altres poemes de la mateixa autora.
 
El recital ha anat acompanyat de peces per a guitarra de la mà de Pau Ruiz. Després, els alumnes de català del CNL Montserrat han llegit el poema d'Abelló "Tan sols la paraula nua" en diferents idiomes. Els alumnes que que han fet la lectura són Francesc Xavier Giol, en català; Susana Romero (Veneçuela) i Cristina Pastor (País valencià), en castellà; Mustapha Nali i Menana El Harrak (Marroc), en àrab; Florenice Da Silva (Brasil), en portuguès; Anne Dardey (França), en francès; Svetoslava Budakova (Bulgària), en búlgar; i Florina Baciu (Romania), llegirà en romanès.

Tots dos actes van omplir l'aforament de la sala