La PAHC llança un atac massiu contra les oficines del BBVA del Bages

Membres de la plataforma han pintat llunes i caixers en resposta a "l'immobilisme" del banc amb els casos de Sabadell i d'altres

Redacció
20 de març del 2014
Les vuit oficines del BBVA pintades aquesta matinada. Foto: PAHC


Membres de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages han llançat un atac a base de pintura contra les oficines del BBVA del Bages aquesta matinada de dijous. L'acció ha estat portada a terme en suport a la PAH Sabadell que porta disset dies tancat en una oficina i negociant l'eliminació dels avaladors en els contractes hipotecaris i que topa amb "l'immobilisme" del gran banc, que no vol cedir en aquesta qüestió. També al Bages hi ha algun cas que està en punt mort sense que el BBVA aporti solucions.

El passat 7 de març, membres de la PAHC Bages ja van fer una acció a l'oficina del BBVA al carrer Guimerà per mostrar el seu suport a les reivindicacions dels seus companys de Sabadell. Llavors, els membres de la PAH vallesana portaven quatre dies tancats en una oficina reclamant al banc que eliminessin els avaladors en les negociacions que mantenien per deu hipoteques.

El membre de la PAHC Bages, Josep Maria Campoy, denunciava que "és molt més difícil arribar a resolucions de dació en pagament" ja que els bancs no renuncien a cobrar i reclamen les quantitats als avaladors o, fins i tot, "l'habitatge amb el que van avalar". "La majoria de vegades", seguia Campoy, "els avaladors són els propis pares" que veuen perillar els seus ingressos o el seu habitatge per l'execució de l'aval

Les accions d'aquesta matinada s'han dut a terme a les dues oficines del BBVA de Manresa i a les oficines de Sant Joan de Vilatorrada, Sallent, Artés, Sant Vicenç, Navarcles i Artés.