L'escola de paracaigudisme de Sant Fruitós rep el suport del ple

El consistori preveu que aquest projecte augmenti les possibilitats de desenvolupament del municipi en el sector de l'oci i el turisme

Redacció
19 de març del 2014
L'edifici Nexe-espai de cultura va acollir la setmana passada l'acte de presentació del nou projecte de l'escola de paracaigudisme que l'empresa SkyDiveBCN, d'important trajectòria en aquest sector, obrirà a Sant Fruitós de Bages. Aquesta societat és la que actualment gestiona l'aeròdrom de la Cerdanya.
 
Perquè aquest projecte pugui veure la llum, l'Ajuntament de Sant Fruitós va celebrar, dimecres passat, un ple durant el qual es va aprovar sol·licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat iniciar el procediment d'elaboració, tramitació i aprovació del Pla Director Urbanístic Aeroportuari (PDUA). Es va fer l'aprovació inicial com a resolució del conveni de col·laboració per a la millora i dinamització de l'activitat de l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages (Aeròdrom Barcelona-Bages), alhora que es van s'aprovar les obres per a l'adequació de les instal·lacions de l'aeròdrom ja existent en sòl no urbanitzable.
 
Està previst que l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages, que fins ara portava el nom de Pujol-Muntalà, es converteixi, a partir del proper mes de maig, en una escola de paracaigudisme. L'empresa SkyDiveBCN ha iniciat la compra de les instal·lacions i ha sol·licitat els permisos corresponents per poder operar, amb la voluntat de tenir un centre per a la pràctica del paracaigudisme proper a Barcelona. De fet, la instal·lació canviarà de nom i es dirà Aeròdrom Barcelona-Bages. 
 
El consistori preveu que aquest projecte augmenti les possibilitats de desenvolupament del municipi en el sector de l'oci i el turisme, convertint-se en un punt de referència a Catalunya en paracaigudisme.