Presenten a Manresa un pla per exportar a l'Àfrica

Anirà a càrrec de Jaume Ferrer, responsable d'internacionalització de la Cambra de Comerç

Redacció
19 de març del 2014
La Generalitat de Catalunya presentarà aquest dijous a Manresa el Pla Àfrica, l'estratègia més ambiciosa de la Generalitat feta fins ara per impulsar les exportacions de les empreses catalanes a l'Àfrica subsahariana. El pla es desenvoluparà a través d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'Empresa del Departament d'Empresa i Ocupació- i diversos col·laboradors, com la Cambra de Comerç de Manresa.
 
La cap per als mercats d'Àfrica i Orient Mitjà d'ACCIÓ, Carmen Gonzalez, i el responsable d'Internacionalització de la Cambra de Comerç de Manresa, Jaume Ferrer, explicaran els objectius i la metodologia del Pla Àfrica al Palau Firal de Manresa, aquest dijous a les 9.45h.
 
D'una banda es vol donar suport sobre el territori amb l'obertura d'una antena comercial a Accra, la capital de Ghana, complementària als Centres de Promoció de Negocis que ACCIÓ té al continent africà.
 
Aquesta oficina ja dóna servei a les empreses catalanes interessades en vendre els seus productes en aquest país i a Nigèria, Costa d'Ivori, Benín, Togo i Burkina Faso. Les exportacions catalanes a aquests països han crescut un 160% en els últims 10 anys.
 
L'antena ofereix acompanyament integral a les empreses amb serveis personalitzats per promoure les vendes i facilitar les inversions en aquests països. Així, entre d'altres, desenvolupa estudis i sondejos de mercat, recerques de clients o agendes de prospecció. També organitza missions empresarials i dóna suport en la selecció de personal local.
 
D'altra banda, a través del pla es vol sensibilitzar les empreses catalanes sobre les oportunitats que presenta l'Àfrica. S'organitzaran taules rodones temàtiques i conferències per estudiar quins són els problemes que es troben les empreses a l'hora d'entrar al mercat africà i les millors estratègies per solucionar-los. També s'ha creat el Club Àfrica, que reunirà periòdicament un grup d'empreses catalanes amb experiència o interès en internacionalitzar-se al continent, per crear un espai d'intercanvi d'experiències i coneixement. S'extrauran lliçons apreses i bones pràctiques a partir de casos empresarials concrets i es fomentarà la col·laboració entre companyies per impulsar l'expansió cap a les regions africanes.