Moià estudiarà no pagar el deute dels interessos il·legítims

La proposta presentada per ADMM-MoiàDeute té el suport inicial d'AraMoià i Entesa per Moià

Redacció
17 de març del 2014
L'Associació veïnal d'Afectats pel Deute Municipal de Moià (ADMM-MoiàDeute) presentarà aquest dijous 20 de març al ple de l'Ajuntament de Moià una moció per a que el consistori estudiï no reconèixer el deute il·legítim que es paga com a interessos pel Pla de Pagament a Proveïdors 2012 del Ministeri d'Hisenda del govern espanyol que va disposar als municipis préstecs per fer-se càrrec d'aquests pagaments a un interès del 6%, quan el Banc Central Europeu els havia ofert a l'1%.
 
Per altra banda a la moció s'obre la porta a impulsar conjuntament amb l'ajuntament una auditoria del deute per valorar si hi ha altres situacions i partides dubtoses com el mecanisme ICO i poder quantificar conjuntament, ajuntament i veïns, quina part del deute correspon a serveis rebuts i quina no s'ajusta a la realitat. 
 
Aquesta proposició, que ja s'ha presentat a molts altres consistoris del país, està impulsada per la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD). L'ADMM-MoiàDeute també forma part, a nivell supramunicipal, de la PACD i treballa conjuntament per estudiar i denunciar el mecanisme pervers del deute públic. Els grups del ple de l'Ajuntament que vehiculen la presentació per part de l'ADMM-MoiàDeute són AraMoià i Entesa per Moià.
Arxivat a