Parets de cinta per dibuixar la superfície dels pisos buits de Manresa

Joves dels esplais de la ciutat han marcat el perímetre de l'equivalent a 660.380 metres quadrats que significa el total de sòl buit

per Redacció, 15 de març de 2014 a les 19:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Reunió a la plaça Sant Domènec abans de començar el marcatge. Foto: Sussi Garcia

Amb el lema "Activem els buits", un grup de joves de Manresa ha calculat què representa tenir 9.434 immobles buits. D'aquesta manera, partint d'una mitjana de 70 metres quadrats per habitatge, han xifrat en 660.380 metres quadrats la superfície que ocupen tots els immobles junts. La capital del Bages és la ciutat catalana amb un percentatge més alt de pisos buits: el 23,8% dels habitatges de la ciutat estan desocupats, gairebé un de cada quatre immobles.
 
Murs del plàstic de cinta adhesiva han marcat el perímetre del què significarien tots aquests metres quadrats sobre el pla de Manresa. Des de la via Sant Ignasi fins a plaça Catalunya, des del carrer Abat Oliba fins a la plaça Gispert, un grup de joves voluntaris procedents dels esplais de la ciutat han assenyalat el perfil dels més de 660.000 metres quadrats d'habitatge desocupat de Manresa.

 

Participació