Guardiola organitza un taller per a pares amb fills adolescents

Aquest divendres s'ha fet la primera de les tres trobades que es faran

Redacció
15 de març del 2014
L'ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha acollit aquest divendres la primera sessió del Taller per a pares i mares amb fills/es adolescents que ha organitzat l'Àrea de Serveis Socials municipals amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Es tracta de la primera de les tres trobades que preveu el programa que es desenvoluparà durant els pròxims dos divendres d'aquest mes de març, a 2/4 de 7 de la tarda. La sessió inaugural ha comptat amb la participació de 10 pares i mares i ha servit per posar damunt la taula qüestions relacionades amb l'entorn més immediat de l'adolescent. 
 
Les sessions del taller, totalment gratuïtes i d'una hora i mitja de durada, plantegen qüestions a l'entorn de les principals dificultats que presenta l'educació en aquesta etapa tant important i alhora complexa dels nois i noies i tenen l'objectiu de transmetre conceptes i eines que els pares poden utilitzar per acompanyar-los en aquesta etapa. El programa ha arrencat aquest divendres amb una sessió titulada "L'adolescent, viu a casa? On i amb qui viu?" i seguirà divendres vinent, 21 de març, amb un aspecte cabdal en les relacions del dia a dia amb els adolescents: la resolució de conflictes i l'establiment de límits. "Quin idioma parla? I jo en què parlo? Qui paga la llum?" és el títol de la darrera sessió del programa, que es clourà el dia 28. 
 
Sessions informatives adreçades a pares i mares d'adolescents
El taller que avui ha començat a Sant Salvador de Guardiola forma part del seguit d'accions que desenvolupa el Centre de Prevenció i Intervenció en Drogodependències de la Diputació de Barcelona (SPOTT), entre les quals hi figura una línia d'actuació, dins l'àmbit preventiu, encaminada a atendre els adolescents i les seves famílies. 
 
El programa ofereix el desenvolupament de sessions informatives adreçades a pares i mares d'adolescents, que pretenen transmetre conceptes i eines per acompanyar-los en aquesta etapa. Durant les sessions es treballen aspectes com la comunicació, les habilitats emocionals, la resolució de conflictes, i especialment, els límits i les normes, amb l'objectiu d'incidir en la prevenció del consum de drogues i altres conductes de risc.