Jo Jet i Maria Ribot editen el seu primer disc conjunt

"Viatges i flors" és un llibre-CD que, a través de dotze cançons i un conte, recorre el viatge d'una noia que busca on neix la primavera

Estefania Escolà
12 de març del 2014
Jo Jet i Maria Ribot a la terrassa del teatre Kursaal de Manresa. Foto: Estefania Escolà

El duet format pel cantautor manresà Jordi Jet Serra i la cantant fruitosenca Maria Ribot han editat el seu primer treball conjunt, titulat 'Viatges i Flors'. Es tracta d'un llibre CD que, a través de dotze cançons i un conte, recorre el viatge d'una noia que busca on neix la primavera. Segons Jo Jet, són "cançons senzilles que parlen de paisatges i neguits de la vida que tots compartim". El treball, que s'ha finançat mitjançant el micro-mecenatge, va assolir l'objectiu de 2.800 euros en tan sols una setmana, i compta amb col·laboracions dels Gossos, Kòdul o Josep Thió de Sopa de Cabra, entre altres. 'Viatges i Flors' es presentarà el proper 22 de març en un concert a l'Almeria Teatre de Barcelona.
 
'Viatges i Flors' és el títol del primer treball conjunt de Jordi Jet Serra i Maria Ribot (1990). Un llibre-CD que, a través de dotze cançons, recorre el viatge d'una noia que busca l'origen de la primavera. Segons Jo Jet, es tracta de "música senzilla, neta, primaveral i que parla de la vida, de l'amor i dels neguits que tots tenim". 
 
Un homenatge a Mercè Rodoreda
El disc inclou un conte per a adults. L'objectiu, segons explica el cantautor Jo Jet, és oferir un valor afegit al treball. "Actualment és utòpic pensar que la gent comprarà el teu CD si és un sol disc típic dels anys 90", ha explicat. El conte ha estat escrit pel propi cantautor que, tal com ha assenyalat, té un especial gust per la literatura. "Em considero més poeta que no pas músic, gaudeixo més escrivint i les cançons són la manera més fàcil de transmetre aquesta poesia", ha assegurat.
 
El conte està plantejat com el viatge d'una noia que va a cercar el lloc on comença la primavera. Per fer-ho, recorre dotze paisatges -inspirats en les dotze cançons- i amb una història que lliga temàticament amb el missatges dels temes. A més, el conte també vol ser un homenatge a l'obra surrealista de Mercè Rodoreda. 
 
El disseny de l'obra, fet per l'il·lustrador manresà Bernat Puig, està plantejat amb l'enquadernació japonesa on cada pàgina impresa és un sobre a l'interior del qual hi ha una targeta amb la lletra de la cançó i un petit glossari. La il·lustració del llibre-CD ha estat realitzada per Ane Zaldívar que, segons Jo Jet, "amb pocs colors, dóna sensació de molta grandesa". 
 
Finançats amb el micro-mecenatge
El disc s'ha finançat mitjançant el micro-mecenatge a la plataforma Verkami. El projecte va assolir l'objectiu fixat de 2.800 euros en tan sols una setmana i, en acabar el procés de finançament, es va arribar a doblar aquesta xifra. A més, el treball compta amb diverses col·laboracions en els arranjaments i en algunes veus per part de conegudes formacions de l'escena catalana com Gossos, Clepton, Bob i el Lladre, Kòdul, Jordi Ribot o Josep Thió dels Sopa de Cabra. 
 
Un concert amb sorpresa al Kursaal de Manresa
El disc es presentarà el proper 22 de març -dia que casualment comença la primavera- a l'Almeria Teatre de Barcelona. A la capital del Bages, Jo Jet i Maria Ribot actuaran el 10 de maig a la Sala Gran del teatre Kursaal en un concert que, segons han explicat, els fa especial il·lusió i que tindrà sorpreses. També tenen previst oferir concerts en d'altres ciutats catalanes com Girona, Molins de Rei o Terrassa.