Bloggers gastronòmics i cuiners visiten el Geoparc

Redacció
11 de març del 2014
Bloggers gastronòmics i cuiners durant la visita a la Muntanya de Sal de Cardona. Foto: Pau Moya

Una representació de bloguers gastronòmics catalans ha visitat durant dos dies el Geoparc de la Catalunya Central. L'objectiu era conèixer la geografia de la zona, els productes que s'hi produeixen i la cuina que en resulta. El grup era format Sílvia Soto del blog Cuinetes, Bet Florensa del blog Tasta Rutes, Xavi Cuartero i Sandra Marquié d'Els Fogons de la Bordeta, Jordi Àvila i Pau Moya de Gastropíndoles i Revista Sentits, i Miriam Santamaria de Meteocook.
 
La visita va començar per Montserrat, i es van visitar també algunes vinyes i cellers del Bages, i punts neuràlgics com Cardona, Sant Benet de Bages o les Tines de Mura. Durant el recorregut es van conèixer especificitats geològiques, històriques i gastronòmiques pròpies del territori. El Rebost del Bages els va preparar una degustació de diferents menús d'alguns restaurants d'Els Fogons del Bages, que ofereixen rutes gastronòmiques pel territori del Geoparc.
 
Aquesta visita també ha comptat amb la col·laboració Món Sant Benet i de l'empresa MengemBages que ha preparat uns lots amb productes autòctons que s'han regalat als participants a la sortida. Entre d'altres, s'han pogut endur cap a casa vins del Bages, mongetes de Castellfollit del Boix, llonganissa i cigrons de Mura, col manresana i pasta moianesa.