Homenatge a Carmen Amaya, dijous a la sala petita del Kursaal

"JAR: Carmen Amaya 'in memoriam'" està interpretada per Manuel Veiga i Pilar Martínez

Redacció
10 de març del 2014
Roda de premsa de presentació de l'espectacle, amb Manuel Veiga. Foto: MEES

La sala petita del Kursaal acollirà aquest dijous a les 21h "JAR. Carmen Amaya 'in memoriam'", un espectacle-homenatge a la mítica 'bailaora' catalana Carmen Amaya en el centenari del seu naixement i en el 50è aniversari de la seva mort. Està produït pel CAET (Centre D'Arts Escèniques de Terrassa de la Generalitat de Catalunya) i ROM Testre,  a partir d'un text teatral de Manuel Veiga. Aquesta obra, interpretada pel mateix Manuel Veiga i per Pilar Martínez, es va estrenar el 1993 i ara s’ha recuperat, en l’any Camen Amaya.
 
La història transcorre dins el paisatge barraquista del Somorrostro barceloní. Som a les acaballes del mes de novembre de l'any 1963, una setmana després de la mort de Carmen Amaya. Capvespre de mals auguris... Un bailaor gitano (Manuel), la vida del qual transcorre entre el triomf i l'or, visita el seu barri natal després de molts anys d'absència. Allà, al Somorrostro, hi trobarà la seva amiga d'infantesa (Maria), una gitana que mai no va canviar el seu destí i va continuar fidel als costums propis de la seva ètnia. Tots dos recorden el passat i els seus jocs d'infantesa mentre comparteixen una gran pena: l'enterrament de Carmen Amaya al seu mas de Begur.
 
"Jar. Carmen Amaya 'in memoriam'", parlat en castellà i amb alguna paraula caló, vol reivindicar la figura d’aquesta 'bailaora', que va ser molt reconeguda a nivell interncacional i que aquí no ha tingut mai un reconeixement tan destacat. 
 
Les entrades per aquest espectacle, com de la resta de la sala petita, es poden comprar a taquilles, per telèfon i per Internet . Com és habitual en els espectacles de la Sala Petita les entrades són sense numerar i costen 12 € (10€ amb el Carnet del Galliner) i 6 € pels menors de 25 anys. A més, hi ha l'oferta 3 x 2, en què comprant 3 espectacles, només se'n paguen 2.