Santpedor celebra el Dia de la Dona omplint la plaça Gran

Organitzat per l'assemblea de col·lectius i entitats del poble que fa mesos que treballen per fer possible un Ateneu autogestionat

Redacció
10 de març del 2014
Santpedor ha celebrat el Dia de la Dona a la plaça Gran. Foto: El Graner

La Plaça Gran de Santpedor ha estat l'epicentre de l'acte pel Dia de la Dona Treballadora organitzat per l'assemblea de col·lectius i entitats del poble que fa mesos que treballen per fer possible un Ateneu autogestionat al poble. L'acte ha gaudit d'una forta afluència de santpedorenques i santpedorencs de totes les edats.
 
L'inici de la jornada festiva i combativa l'ha marcat la gimcana popular dinamitzada per les monitores i monitors de l'esplai Geps a primera hora de la tarda. L'objectiu del joc consistia en reunir els diversos fragments d'una versió no sexista del conte “La caputxeta vermella”. El joc realitzat pels carrers del casc antic del poble ha finalitzat a la Plaça, a on s'ha servit xocolata i pa torrat de forma gratuïta que prèviament havia preparat l'Associació de Consum Responsable La Granera.
 
Seguidament ha tingut lloc la Ballada de Gegantes, a càrrec dels Geganters i les Gralleres de Santpedor, un acte ja tradicional en les commemoracions del 8 de març a Santpedor que havia iniciat el nucli del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de Santpedor. Després s'ha dut a terme una flashmob dinamitzada pels joves i la dinamitzadora del Lokal de la Vila amb la cançó feminista “Tres Voltes Rebel” del grup bagenc Kòdul.
 
L'acte ha finalitzat amb un concert amb les veus màgiques del duet de santpedorenques Sandra Sangiao i Anaïs Vila, i el també grup local Dibs, que ha interpretat diverses versions en format acústic del seu repertori rocker. Ambdós conjunts han sigut aplaudits i ovacionats amb gran entusiasme per part del públic.
 
Paral·lelament a aquesta seqüència d'actes, l'esdeveniment ha comptat amb l'exposició “La cosa no ha canviat gaire” sobre anuncis publicitaris sexistes des de l'època franquista fins l'actualitat organitzada pel Graner, l'Assemblea de Joves de Santpedor. També s'ha elaborat de forma col·lectiva un trencaclosques que formava el Picasso “Dona pentinant-se” com a obra que permet despullar la dona de tots els tòpics. Aquesta activitat ha estat coordinada pel SAC, la mateixa entitat que ha col·locat un plafó perquè la gent hi enganxés escrits en homenatge a una dona i també cal destacar el “trapillo” de color lila que penjava de les baquetes de l'estàtua al Timbaler del Bruch que les i els assistents a l'acte havien d'allargar cosint.
 
Durant tota la tarda, en una barra col·locada a les voltes de la Plaça s'hi ha servit cervesa i sucs ecològics, a més d'unes tapes de gran elaboració cuinades per La Granera.