Els Tres Tombs omplen els carrers de Sant Joan

Aleix Solernou
02 de març del 2014
Sant Joan de Vilatorrada ha celebrat els Tres Tombs aquest diumenge. Foto: Aleix Solernou

Aquest diumenge al matí, els carrers principals de Sant Joan s'han omplert de cavalleries, carruatges i carros per celebrar la Festa dels Tres Tombs en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals terrestres. Un any més, i ja en van dinou de seguits, els santjoanencs i santjoanenques poden gaudir d'aquesta festa. Una festa que reviu els costums i les vivències dels traginers que mitjançant cavalls, rucs, bous o mules intercanviaven mercaderies en els segles passats. 
 
Des de les 9 del matí, cavalleries i carruatges d'arreu de la comarca i de Catalunya han anat arribant al Mas Llobet on la Comissió de Sant Antoni Abat de l'entitat La Verbena han ofert un esmorzar a tots els participants i col·laboradors. Més tard, a les 12 del migdia, ha començat la cercavila al Mas Llobet que els ha portat per carrers emblemàtics del poble com el carrer Collbaix, el carrer Major o l'Avinguda Montserrat, entre d'altres. Als volts de la 1 del migdia, els carruatges i els animals han passat per davant l'església on el mossèn els ha beneit tal i com mana la tradició. Abans de les 2, els participants s’han dirigit al Mas Llobet, lloc on s’ha posat punt i final a la cercavila. 
 
Enguany, les abanderades que han encapçalat la cercavila han sigut la Montse Capdevila, la Montse Claret i la Mercè Vila. També han encapçalat el trajecte el grup musical 'Diuen K Sona', encarregat d'ambientar la festa. 
 
Paral·lelament als Tres Tombs i aprofitant l'ambient que hi havia al municipi,  l'Associació de Botiguers i Comerciants (ABIC) de Sant Joan ha organitzat, de 10 del matí fins a les 2 del migdia a la plaça Catalunya, el Fora Estocs' oferint productes de qualitat a preus baixos.