Alba Baltiérrez, Premi Maria Casajuana 2014

Pel seu compromís amb l'educació i la pedagogia activa i pel treball constant en projectes socials, de voluntariat i de país

per Redacció , 1 de març de 2014 a les 12:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alba Baltiérrez guanya el Premi Maria Casajuana 2014. Foto: ERC

Alba Baltiérrez i Alier ha guanyat l'edició d'enguany del Premi Maria Casajuana. El guardó, que es lliurarà divendres vinent, 7 de març, en el transcurs d'un sopar que es farà al Espai Gastronòmic Kursaal, a les 9 del vespre, és atorgat per ERC i les JERC de Manresa.
 
El Premi Maria Casajuana vol homenatjar la lluita, l'esforç, la constància i la implicació de la dona en la vida laboral i social, a més del seu amor al país. El jurat, format per Josefina Bonvehí (guardonada l'any anterior), Jaume Espinal, Mireia Estefanell, Jordi Morros, Valentí Oviedo, Jaume Puig, Àngels Santolària i Mireia Subirana, ha considerat que els valors i mèrits per atorgar el premi a Alba Baltiérrez són el seu compromís amb la ciutat i amb l'educació, la defensa d'una pedagogia activa, participativa i, per tant, també més democràtica, i el treball constant en projectes socials, de voluntariat i de país.
 
Alba Baltiérrez i Alier, mestra, va néixer a Manresa l'1 de setembre de 1948 en el si d'una família emprenedora. L'any 1969 comença a treballar a la llar d'infants l'Alba, depenent de Càritas. En aquella època entra en contacte amb el moviment de renovació pedagògica i dos anys després forma part de l'equip de mestres fundador de l'escola La Flama, conjuntament amb una colla de pares interessats en una escola democràtica, pluralista i catalana.
 
Obté el títol de Jardinera Educadora per l'OCIC, el 1978 obté el títol de diplomada en professorat d'EGB, especialista en Pre-escolar.
 
Des de l'any 1983 fins al 2004 va ser directora de l'escola Flama, aconseguint, entre d'altres reptes que el centre s'incorporés a la xarxa d'escoles públiques de la Generalitat. L'any 2008 deixà la docència activa.
 
Des de la seva jubilació, ha col·laborat amb Càritas en activitat escolar i l'acompanyament a les famílies. Amb d'altres mestres jubilats tiren endavant el projecte Puntal, consistent en donar un suport escolar alumnes de primària i d'ESO amb problemes d'aprenentatge i necessitats de suport. També és membre activa de Manresa decideix i de l'ANC.
 
Per assistir al sopar és necessari reservar a l’adreça bages@esquerra.org o al telèfon 93.872.63.52. El termini de conformacions finalitza el dimecres dia 5 de març.

 

Participació