Uns cent estudiants es manifesten contra les mesures del PP

Convocats pel SEPC i Arran han anat des de Crist Rei a la plaça Major i han tallat la Muralla durant uns minuts

Pere Fontanals
27 de febrer del 2014
Estudiants a la plaça Major, al final de la manifestació. Foto: Pere Fontanals

Un centenar d'estudiants s'han manifestat aquest dijous al centre de Manresa en contra del TIL a les Illes Balears, la llei de símbols, la llei Wert, la consolidació de l'EU2015, la pujada de taxes i la mercantilització de la universitat, en una jornada de vaga d'estudiants al llarg dels Països Catalans que, al Bages, ha estat convocada pel SEPC i Arran.
 
La concentració, que ha sortit de la plaça Crist Rei mitja hora tard sobre l'horari previst,  ha fet el recorregut habitual per arribar a la plaça Major després de passar pel Passeig, la plaça Sant Domènec, Born, plana de l'Om i carrer Sant Miquel. Entremig, a la Muralla davant de la plaça Sant Domènec, els estudiants s'han assegut a la via interrompent el trànsit de vehicles durant uns minuts al clam de "menys policia, més educació", "El PP no fa res bé", i d'altres "importades" de les protestes contra els preus del transport públic o la lluita de la PAHC.
 
La manifestació ha estat en tot moment vigilada per agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra sense que hagin intervingut, excepte per aturar el trànsit quan ha estat necessari. 
 
Els estudiants tallant el trànsit a la Muralla de Sant Domènec. Foto: Pere Fontanals