CiU Sant Fruitós presenta al·legacions a la modificació del PGOM

Els nacionalistes creuen que la modificació del PGOM "no beneficia els interessos públics"

Redacció
25 de febrer del 2014
El Grup Municipal de CiU a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages reclama al govern que expliqui perquè uns terrenys de més de 10.000 m2 de Pineda de Bages van passar l'any 1991 de la classificació d'Espai Verd Públic de cessió gratuïta i obligatòria a mans privades. La reclamació l'ha det en el marc de les al·legacions que ha presentat a la Modificació puntual de sistemes d'espais lliures i d'equipaments del PGOM a la mateixa Pineda de Bages i a Torruella de Baix. Els nacionalistes recorden que aquestes explicacions ja han estat reclamades amb anterioritat sense obtenir resposta.
 
A les al·legacions CiU també valora de forma negativa la utilització d'uns terrenys municipals a Torroella de Baix per fer una modificació urbanística dels terrenys, ara de propietat privada, a Pineda de Bages, sense que el consistori no en tregui res de l'aprofitament urbanístic.
 
Així, considera CiU, amb la modificació que es va aprovar, els terrenys de Torruella, que en bona part són una àrea arbrada, passaran a ser qualificats com a zona esportiva, "malgrat tractar-se de sòl no urbanitzable". A més a més denuncien que Torruella de Baix "perd dues terceres parts de l'equipament polivalent que tenien fins ara".
 
CiU considera que el govern municipal ha aprovat una modificació del Pla General "que no beneficia els interessos públics, ja que aquests queden clarament malmesos a costa d'incrementar l'edificabilitat dels terrenys que ara són de propietat privada a Pineda de Bages".
 
A banda de CiU, l'AVV de Pineda de Bages, AVV de Torruella, AMPA CEIP Escola Flama, Hostal Pineda de Bages, S.A. i Veïns de Pineda de forma individual també han presentat al·legacions a la Modificació del PGOM.