Quatre centres de secundària de Manresa participen en el Robòtic

Consisteix en muntar i programar robots i ha estat impulsada per la Diputació, l'Ajuntament i l'EPSEM

Redacció
24 de febrer del 2014
Alumnat d'ESO de l'escola Joviat, l'institut Lluis de Peguera, l'institut Guillem Catà i l'escola Oms i de Prat de Manresa han participat durant aquest curs en e l projecte Robòtic, una activitat impulsada per la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Manresa i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria (EPSEM) que consisteix en muntar i programar robots Lego Mindstorms.
 
Aquesta nova activitat adreçada a alumnes de secundaria té l'objectiu educatiu d'ajudar a fomentar el pensament tecnològic, l'esperit innovador i la creativitat dels alumnes, través del muntatge i programació de robots Lego Mindstorms.
 
L'activitat consisteix en la construcció de forma fàcil i ràpida d'un robot que després s'ha de programar per seguir les ordres dels alumnes. El robots tenen diversos sensors que simulen els sentits, els alumnes aprenen a abordar un problema de manera ordenada, tot desenvolupant la seva imaginació i la seva creativitat.
 
El contingut d'aquest taller &eacut e;s una petita mostra del que fan els estudiants del Grau d'Enginyeria de sistemes TIC que, entre d'altres tipus de dispositius, utilitzen en alguna pràctica aquets robots per a aplicacions més avançades.
 
Davant l'èxit del programa i la bona rebuda entre l'alumnat i el professorat dels centres de secundària que hi ha participat, la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa està treballant per poder donar continuïtat i oferir-ho els propers cursos al màxim de centres educatius de la ciutat.