El SINS Cardener de Sant Joan fa setmana d'oficis i professions

Redacció
21 de febrer del 2014
El SINS Cardener dedica una setmana a oficis i professions. Foto: SINS Cardener

L'Institut SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada dedicarà la darrera setmana de febrer als oficis i les professions. Els tallers i xerrades que s'hi faran estaran conduits per pares i mares, professors, col·laboradors del centre i professionals de la comarca que vindran a presentar el seu ofici o hobby als alumnes de l'Institut. L'objectiu del cicle no és només orientar els alumnes cap a un camí professional, sinó anar a l'arrel, al punt en que els alumnes comencen a reflexionar què els hi motiva per al seu futur professional.
 
En un temps en que tenir feina ha esdevingut un dels leit motivs de la nostra societat i una de les preocupacions principals dels joves, la SINS Cardener s'ha marcat com a objectiu acompanyar amb el màxim nombre de punts de vista la tria d'interessos professionals dels alumnes. Així passaran pel centre un forner, un informàtic, un luthier d'instruments, un cuiner, un artista del carrer, un fotògraf, un pintor, un jurista, un gestor d'empresa, un cooperativista internacional, un economista, un policia local, un ceramista, un infermera, un agent forestal, una modista, una dissenyadora de moda, un forjador artístic, una perruquera, un joier, un assistent de primers auxilis, un tècnic de serveis d'emergència, un veterinari i més.
 
Tallers
Són espais realitzats per algun pare, mare, professor/a o col·laborador/a del centre. En aquests tallers es presenta breument l'ofici o hobby de la persona que fa el taller. Es fa referència, també, a quins són els estudis que et poden conduir a l'ofici en qüestió. A partir d'aquest punt es desenvolupa alguna o varies activitats per fer visible l'ofici que es tracta en el taller. L'elecció és lliure només es té en compte el nombre màxim de persones assignades al taller.
 
Xerrades - col·loqui
Espai destinat a la presentació d'una professió. En aquestes activitats no es desenvolupen activitats pràctiques, la idea es posar en contacte a l'alumnat amb les diferents realitats que envolten els oficis i professions, vistes per pares, mares, professor/a o col·laborador/a.  Un cop acabada la presentació hi ha un temps per preguntes i respostes.
 
Xerrades - ponències
Són xerrades destinades a tot o un grup important d'alumnes que volen acostar a un tema, una problemàtica o conduir a una reflexió al voltant d'aspectes de la vida personal, acadèmica i laboral que espera a l'alumnat.

Catàleg dels tallers