Crida als suriencs de fora a participar en els treballs de Suriacció

L'objectiu de l'acte serà recollir les opinions d'aquest col·lectiu sobre la situació actual de la vila

Redacció
20 de febrer del 2014
L'alcalde Josep Maria Canudas ha convidat els suriencs i surienques establerts a Barcelona i l'àrea metropolitana a participar en la sessió que tindrà lloc el dijous 27 de febrer a la capital catalana dins dels treballs d'elaboració del Pla de Desenvolupament Local Suriacció. L'objectiu de l'acte serà recollir les opinions d'aquest col·lectiu sobre la situació actual de la vila a partir de la seva perspectiva com a persones residents fora de Súria.
 
La trobada tindrà lloc a la sala de plens de l'edifici de Can Serra (Rambla de Catalunya, 126), un espai cedit especialment per la Diputació de Barcelona per a la celebració de l'acte, que es desenvoluparà entre les 18.00 i les 20.00 h.
 
Josep Maria Canudas ha traslladat la seva invitació a prendre part en aquesta sessió mitjançant una carta enviada als suriencs i surienques que viuen a Barcelona i altres poblacions properes. Els suriencs i surienques fora vila que resideixen en altres llocs també seran convidats a fer arribar les seves opinions a l'equip coordinador de Suriacció a través d'internet.
 
En la seva carta, el batlle surienc remarca que, "des de la distància", les opinions del suriencs i surienques fora vila "també són importants per definir el futur de la vila que tots estimem". Josep Maria Canudas també agraeix a tot el col·lectiu que mantingui "ben vius" els lligams amb Súria, tot i residir fora del municipi.
 
L'organització de la trobada de Suriacció a Barcelona ha comptat amb el suport del conegut publicista surienc Robert Rodergas. La carta de l'alcalde Josep Maria Canudas va acompanyada per una tarja amb un dibuix original i inèdit del també surienc Manel Ferrer, i que vol transmetre la idea que Suriacció és una bona ocasió per al retrobament.
 
La sessió de Barcelona serà el darrer dels onze espais de diagnosi celebrats fins ara dins dels treballs d'elaboració de Suriacció. Les aportacions recollides serviran per fer un document sobre la situació actual de la vila, les seves fortaleses i les necessitats de millora de cara al futur.
 
Més d'un centenar de persones de diferents edats i col·lectius han participat en aquests espais de diagnosi. També s'han fet prop de trenta entrevistes individuals a persones de diferents àmbits i un taller a l'institut Mig-Món amb alumnes de 4t d'ESO. En tots els casos s'ha constatat un gran interès de les persones participants en aquestes sessions per aportar els seus suggeriments i punts de vista sobre la situació de la vila.
 
Les con clusions del document de diagnosi seran presentades públicament en un acte que tindrà lloc el dijous 6 de març al Casal de Joves (parc municipal Macary i Viader) a les 20.00 h. Després de l'acte de presentació del document de diagnosi, s'obrirà una nova fase en la qual s'acordaran línies i accions estratègiques per al desenvolupament econòmic i social de Súria durant els propers deu anys.
 
El Pla de Desenvolupament Local Suriacció és un projecte participatiu i obert que té el suport i el compromís actiu de tots els grups municipals de l'Ajuntament. La presentació pública de Suriacció va tenir lloc l'octubre passat amb una taula rodona que va omplir el saló de sessions de la Casa de la Vila. 
Arxivat a