José Manuel del Amo, nou degà dels jutjats de Manresa

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 s'ha caracteritzat per l'esforç que ha dedicat a conèixer i aprendre la llengua catalana i el Dret Civil català

Pere Fontanals
20 de febrer del 2014
El president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, lliura el guardó al jutge José Manuel Del Amo.
El president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, lliura el guardó al jutge José Manuel Del Amo. | Pere Fontanals
José Manuel Del Amo recollint el 8è premi Agustí Juandó i Royo. Foto: Pere Fontanals

José Manuel del Amo és el nou degà dels jutjats de Manresa des del seu nomenament, el passat 31 de gener, en substitució de Ramón Landa. Segons informa el BOE de 19 de febrer, la Junta de Jutges de Manresa va triar del Amo el passat 9 de gener, decisió que ha estat ratificada per Acord del la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial, en reunió el 28 de gener. José Manuel del Amo Sánchez és Jutge titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Manresa.
 
José Manuel del Amo s'ha guanyat el reconeixement i l'admiració de l'advocacia per la seva personalitat i per l'esforç que ha dedicat a conèixer i aprendre la llengua catalana i el Dret Civil català, matèria en la qual s'ha especialitzat.
 
L'any 1999 va prendre possessió com a jutge titular del jutjat de Berga, i des de l'any 2003, coincidint amb el seu ascens a magistrat, és titular del jutjat mixt número 1 de Manresa. Al llarg de la seva trajectòria professional s'ha destacat sempre per la normalització en l'ús del català a la justícia, actitud que el va fer mereixedor del 8è premi Agustí Juandó i Royo, el 2013, que atorga la Comissió de Llengua del Consell de l'Advocacia Catalana a aquella persona o entitat que en la seva trajectòria professional s'hagin destacat per la defensa i lluita de la llengua catalana en l'àmbit jurídic i juridicoadministratiu dels països catalans.