Manresa tindrà una plaça Dr. Simeó Selga vora el Passeig

Per la seva part, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona homenatja l'eminent pediatra amb un acte aquest dijous

Redacció
19 de febrer del 2014
El ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat donar el nom de Plaça de Simeó Selga a l'espai públic situat a la cantonada del Passeig Pere III amb el carrer del Primer de Maig i que actualment no té cap denominació.
 
Mitjançant instància presentada en data 11 de desembre de 2012, per Lluís Guerrero i Sala, com a president de la junta de l'Arxiu Històric de les Ciències de la Salut "Simeó Selga i Ubach", va formular proposta que s'assigni el nom de Simeó Selga i Ubach a una plaça o carrer. Un reconeixement a la persona i a la seva trajectòria al qual s'han adherit nombroses entitats, tal i com en queda constància en la documentació adjunta a aquest expedient.  
 
Un cop examinada la proposta, va semblar pertinent iniciar les actuacions tendents a incoar expedient administratiu d'honors i distincions, amb la finalitat que s'atorgui el nom de Simeó Selga a l'espai lliure situat a la cantonada  del Passeig de Pere III amb el carrer del Primer de Maig de Manresa.
 
El Dr Simeó Selga i Ubach va ser una persona dedicada al servei als altres. Des de la seva professió com a metge pediatra i des de la seva activa participació en la vida social, cultural i política de manera voluntària. Va ser pediatre de molts manresans i manresanes, metge afable i dotat d'una gran humanitat i una persona que va destacar pel seu decidit esperit de servei a la ciutat i al país. 
 

Reconeixement del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona homenatjarà el doctor manresa Simeó Selga i Ubach en commemoració del centenari del seu naixement aquest dijous en un acte a la seva casa natal amb un recital de poemes d'un dels seus autors preferits, Joan Maragall, i fent una ofrena floral. L'acte es farà a les 10 del matí a la sala d'actes Pere Tarrés.