La Bruixa d'Or signarà l'acord xinès el mes de març

La cooperació amb els Blue Whales Sichuan serà esportiva però ampliable a altres camps

Xavier Sucarrats Palà
16 de febrer del 2014
Imatge d'arxiu de l'expedició manresana a la Xina, abans de sortir. Foto: BasquetManresa.com

Després de les intervencions dels entrenadors , el president de l'entitat, Josep Vives, ha comparegut davant els mitjans per explicar detalls del viatge que membres del club han realitzat aquesta setmana a la Xina. Visiblement afectat pel canvi horari, Vives ha començat lamentant la mala imatge oferta per La Bruixa d'Or davant el Río Natura Monbús. Fet aquest petit incís, la resta de la intervenció del president de l'entitat manresana s'ha centrat en els contactes realitzats al gegant asiàtic.
 
Les gestions realitzades pels emissaris manresans han acabat per tancar un principi d'acord amb els Sichuan Blue Whales, un equip important de la lliga professional xinesa (CBA) i representatiu d'una regió de 100.000.000 milions d'habitants. El principi d'acord fa referència a la formació de jugadors i entrenadors a Manresa, la formació també en origen i els processos de selecció. "Aquests dies hem pogut veure les instal·lacions del club, veure partits de la lliga professional, la residència de jugadors, entrenaments... A més, també hem fet contactes amb el govern de la regió de Sichuan", ha explicat Vives. En principi, durant el mes de març la delegació xinesa tornarà la visita a Manresa i, en aquestes dates, s'hauria de signar l'acord definitiu. L'acord s'hauria d'estendre en el temps, "tres, quatre, cinc anys", puntualitza Vives. La col·laboració entre ambdues entitats serà, de moment, esportiva però no es descarta ampliar-la a altres camps més comercials. "Tot això tindrà una incidència però també ens portarà feina", ha afegit el president manresà. 
 
El contacte amb l'equip xinès va començar arran de l'equip vinculat, el Sant Nicolau de Sabadell. A través del seu director, en Santi Pi que té una excel·lent relació amb un empresari anomenat Xavier Orobitg. Aquest darrer té una àmplia experiència a la Xina. Coneixedor de la voluntat formadora dels Blue Whales, Orobitg va facilitar els contactes entre ambdues entitats. Les negociacions han anat molt ràpides i acabaran ben aviat en la signatura del contracte.
Arxivat a