Tots els grups de l'Ajuntament menys la CUP, contra l'escarni a Javaloyes

Manifesten el seu rebuig a aquestes actuacions "sigui quina sigui" l'orientació ideològica de la persona que rep l'"escrache"

Redacció
06 de febrer del 2014
Els grups municipals de CiU, PSC, ERC, PP i PxC de l'Ajuntament de Manresa, tots excepte la CUP, han emès un comunicat conjunt en el que manifesten el seu "rebuig total" a les actuacions que tenen com a objectiu "l'escarni públic de representants polítics elegits democràticament" per la ciutadania "sigui quina sigui" la seva orientació ideològica. Aquest comunicat surt després de l'escarni que, com avançava Manresainfo.cat, va patir dimecres el regidor del PP, Xavier Javaloyes, amb una pancarta davant de casa seva i la bustiada d'octavetes els domicilis dels voltants.
 
Des del respecte "als drets a la llibertat de manifestació i d'expressió per part de qualsevol col·lectiu", continua el comunicat, "i entenent el desacord que aquests puguin tenir amb les posicions que defensen els representants polítics", consideren "inacceptable que s'abusi" d'aquests drets per llençar atacs personals en l'àmbit privat.
 
El comunicat convida a aquests col·lectius a "utilitzar les vies democràtiques i legalment establertes" per participar activament en la política de la ciutat, i sempre des del "respecte absolut" a les persones i a les idees que representen.

Al llarg del dia, el PSC i CiU ja han emès comunicats lamentant els fets. El regidor del PP Xavier Javaloyes no ha volgut fer cap manifestació sobre els fets. Tampoc la CUP ha volgut comentar el comunicat dels grups de l'Ajuntament.