L'Estat prohibeix disfressar-se de Guàrdia Civil per Carnaval

Redacció Osona.com
06 de febrer del 2014
576_1272532245Fira_transfronterera
576_1272532245Fira_transfronterera | Adrià Costa
Un grup de persones disfressades de Guàrdies Foto: Adrià Costa

El govern espanyol ha publicat una Orden que regula l'ús de l'uniforme de la Guàrdia Civil a “persones alienes” a la institució. Per poder-lo utilitzar s'haurà de demanar una autorització justificada a les oficines del cos.

L'entrada en vigor de la mesura significa que no es podrà utilitzar la disfressa de Guàrdia Civil als Carnavals, que comencen els propers dies a tot l'Estat espanyol.  Ni l'uniforme sencer ni alguns dels complements, com el tradicional tricorni. L'Orden, que està firmada pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, el passat 22 de gener, es va publicar al Boletín Oficial del Estado (BOE) el 30 de gener.

A l'article 7 de la citada Orden, que fa referència a les prohibicions i les limitacions de la indumentària del cos, s'especifica literalment: "El uniforme de los miembros del Cuerpo de la Guardia Civil o de cualquiera de sus prendas singulares o significadas será de utilización exclusiva y única por los integrantes del mismo y por el personal retirado, en las situaciones y condiciones aquí reguladas; quedando prohibido su uso público en las demás circunstancias así como por personas ajenas al Instituto armado, salvo que, expresamente se autorice, previa solicitud, por razones de interés profesional, social o cultural".

L'Orden també prohibeix als membres de la Guàrdia Civil vestir l'uniforme si no és en acte de servei.

Llegiu l'Orden del govern espanyol