El joves i els suriencs de fora, protagonistes finals de Suriacció

Les darreres sessions tindran lloc el 7, l'11 i el 27 de febrer

Redacció
05 de febrer del 2014
Els joves i els suriencs fora vila seran protagonistes de dues de les darreres sessions dels espais de diagnosi del Pla de Desenvolupament Local Suriacció, que tindran lloc, respectivament, divendres 7 de febrer al Casal de Joves (20.00 h.) i dijous 27 de febrer a Barcelona (18.00 h.). L'escola Mare de Déu de Montserrat n'acollirà una altra sessió que tindrà lloc el dimarts 11 de febrer per a les persones que no hagin pogut participar en els espais de diagnosi celebrats fins ara (20.00 h.).
 
Aquestes tres sessions tancaran la primera fase d'elaboració del Pla de Desenvolupament Local, durant la qual s'han celebrat trobades sectorials de reflexió i debat sobre la situació actual de la vila.
 
En els vuit espais de diagnosi portats a terme fins ara, hi han participat més d'una seixantena de persones per analitzar els següents temes: indústria; serveis, comerç i turisme; educació, formació i capital humà; agricultura, ramaderia i productes de la terra; nova economia, i entitats. A més d'aquestes sessions de grup, l'equip coordinador de Suriacció també ha portat a terme entrevistes individuals sobre aquests mateixos temes.
 
Les opinions recollides seran presentades en un acte públic que tindrà lloc a començaments de març. Les següents fases de Suriacció consistiran en definir les línies estratègiques de futur i elaborar el pla d'acció per als propers deu anys.
 
La sessió adreçada als joves és oberta a totes les persones de 18 a 35 anys que vulguin donar el seu punt de vista sobre la situació actual, els punts forts, les febleses i les necessitats de la vila.
 
L'institut Mig-Món també acollirà un espai de participació amb alumnes de 4t d'ESO, els dies 12 i 13 de febrer. L'organització d'aquestes dues activitats compta amb la col·laboració de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament. Les opinions recollides també serviran per a l'elaboració del nou Pla Local de Joventut de Súria.
 
Pel que fa a l'espai de diagnosi adreçat als suriencs fora vila, la sessió tindrà lloc a l'edifici de Can Serra (Rambla de Catalunya, 126). Aquest acte és una de les iniciatives de Suriacció per tal de vincular aquest col·lectiu a l'elaboració del Pla de Desenvolupament Local.
 
Per pa rticipar en qualsevol d'aquestes tres sessions, les persones interessades s'hi hauran d'inscriure enviant un missatge per correu electrònic a l'adreça participacio@suriaccio.cat, o bé trucant al telèfon de la fundació Cedricat (973.48.43.20) com a entitat que s'encarrega de l'assessorament tècnic de Suriacció.
 
El Pla de Desenvolupament Local Suriacció és un projecte participatiu i obert que és impulsat per l'Ajuntament, amb el suport i el compromís actiu de tots els grups municipals de la corporació i la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El seu objectiu és determinar els serveis, les activitats i les iniciatives que caldria impulsar en els propers deu anys per tal d'afavorir el desenvolupament de la vila.
 
Les dades de celebració d'aquestes tres sessions de diagnosi són les següents:

Divendres, 7 de febrer
Suriacció. Jornada Jove 2014. Espai de diagnosi obert a totes les persones de 18 a 35 anys. Inscripcions prèvies. Hora: 20.00 h. Lloc: Casal de Joves.
 
Dimarts, 11 de febrer
Suriacció. Espai de diagnosi obert a totes les persones que no hagin participat en les sessions anteriors. Inscripcions prèvies. Hora: 20.00 h. Lloc: Escola Mare de Déu de Montserrat.
 
Dijous, 27 de febrer
Suriacció. Espai de diagnosi a Barcelona per als suriencs fora vila. Inscripcions prèvies. Hora: 18.00 h. Lloc: sala d'actes de l'edifici de Can Serra (Rambla de Catalunya, 126, Barcelona).
Arxivat a