Súria demana una nova distribució del Fons de Cooperació Local

El ple surienc també rebutja la reforma de la llei de l'avortament

Redacció
02 de febrer del 2014
El ple municipal de Súria va aprovar dimecres 29 de gener per unanimitat dues mocions per demanar una nova distribució del Fons de Cooperació Local de Catalunya i la retirada de la reforma de la llei de salut sexual i reproductiva, promoguda recentment pel govern central amb una nova regulació de l'avortament.
 
Les mocions van ser presentades conjuntament per tots els grups municipals de la corporació surienca (CiU, PSC, GIIS, aiS i ERC). En el text de la moció sobre el Fons de Cooperació Local es demana a la Generalitat que deixi sense efecte una recent resolució que inclou un nou criteri de distribució dels recursos destinats als municipis.
 
Segons la moció, aquest nou criteri "no s'ajusta a l'ordenament jurídic vigent" i, en el cas de Súria, suposaria un descens molt important en relació amb la quantitat assignada en el darrer exercici. L'Ajuntament també demana al Govern de la Generalitat que porti a terme una nova distribució del Fons de Cooperació Local.
 
Pel que fa a la reforma de la llei que regula l'avortament, en la moció s'assegura que el projecte de llei plantejat pel govern central "representaria un extraordinari retrocés normatiu, social i ideològic i tornaria a situar les dones en la clandestinitat, suprimint el seu dret a decidir de manera conscient, responsable i lliure sobre la seva sexualitat i maternitat".
 
Segons la moció, la reforma també vulnera la seguretat jurídica dels professionals sanitaris, trenca les garanties d'accés al servei públic de salut i "topa frontalment" amb les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).
 
El ple municipal també va tractar els següents temes:
  • Aprovar per unanimitat un conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada i de Santpedor per a la prestació de serveis a persones emprenedores i empreses. El conveni permetrà estendre a Santpedor i a Súria les iniciatives del Centre Local de Serveis a les Empreses (CLSE) de Sant Joan de Vilatorrada.
  • Aprovar inicialment per unanimitat l'acta de delimitació dels termes municipals de Súria i Castellnou de Bages, i una esmena a l'acta de les operacions de delimitació dels termes municipals de Súria i Callús, que afecta la ubicació d'una fita.
  • Aprovar provisionalment per unanimitat la 15a modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament, que afecta la regulació del desenvolupament del sector industrial Estació (PE 11).
  • Aprovar inicialment per unanimitat un dictamen sobre la modificació del text del Reglament Orgànic Municipal.
  • Aprovar inicialment per unanimitat un dictamen sobre la modificació dels estatuts del Consorci Local Localret, del qual forma part l'Ajuntament de Súria.
  • Donar compte dels informes sobre morositat, compliment del pla d'ajust i estat d'execució del pressupost municipal, corresponents al quart trimestre de 2013.
Arxivat a