Les Caputxines donen el seu Monestir a la Fundació Sociosanitària

La previsió és poder convertir el convent en una residència per a persones amb problemes de dependència

Redacció
31 de gener del 2014
Roda de premsa d'anunci de la donació del Monestir de les Germanes Caputxines. Foto: Catpress

La Mare Abadessa del Monestir de Caputxines de Manresa, Teresa Caballero, ha anunciat públicament aquest divendres al migdia que aquesta congregació religiosa, de forma unànime i després d'un llarg període de reflexió, donava el conjunt patrimonial del convent a la Fundació Sociosanitària de Manresa. Els motius van relacionats directament amb l'edat de les sis monges que viuen al monestir, situat al carrer Talamanca, així com a la falta de noves vocacions religioses.
 
Les Caputxines consideren que el perfil de la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) és l'idoni perquè, en el futur, es pugui fer un ús social de la finca que té una superfície total de 4.500 metres quadrats dels quals 1.800 són edificats. Entre els primers objectius, preservar de tots els elements arquitectònics i artístics de valor i determinar la millor manera per reconvertir espais en una residència per a persones amb problemes de dependència.
 
Un dels compromisos associats a la donació i que assumeix la FSSM és tenir cura de les sis germanes que viuen al convent, on a banda de la vida contemplativa, treballen en l'elaboració de sagrades formes que es distribueixen per parròquies de tot Catalunya.
 
El Director General de la FSSM, Manel Valls, en aquest mateix acte, ha lloat la decisió generosa de les Germanes Caputxines. Ha remarcat les característiques del Monestir, molt ben situat al centre de la ciutat, que esdevé de gran valor perquè la ciutat de Manresa pugui avançar en un nou equipament social. Igualment ha assegurat que la donació a la Fundació no hauria de comportar una disminució de la vida religiosa a la ciutat.
 
Com a mostra de compromís de la Germanes Caputxines s'ha traslladat des de València a Manresa la Presidenta Federal, Germana Josefina Grau.