Els Tres Tombs omplen els carrers de Moià

El bon temps ha acompanyat la tradicional festa de Sant Antoni a la capital del Moianès

CIC Moià
26 de gener del 2014
Moià ha celebrat aquest diumenge la festa dels Tres Tombs. Foto: CIC Moià

Aquest diumenge al matí pels carrers de Moià ha tingut lloc la cavalcada dels Tres Tombs. La comitiva ha anat precedida, com cada any, pel Banderer, portador de la bandera del sant, que enguany ha recaigut en Margarita Petitbó Antúnez. Acompanyada pels administradors s'han dirigit a la Plaça Major on ha tingut lloc la primera benedicció dels Tres Tombs, que ha anat a càrrec del pare escolapi Marian Baqués, en substitució del rector titular que es troba de viatge, i del vicari per malaltia. A continuació del banderer i dels administradors obrien la cavalcada el Grup de Grallers de Moià i el tradicional "pollo".
 
En el moment de l'arribada dels administradors i la bandera del gremi a la Plaça Major per rebre la benedicció del tercer tomb, s' ha interpretat, com cada any, el ball del contrapàs Curt de Moià, dansa cerimonial que per tradició s'associa als traginers i al seu patró Sant Antoni. El recorregut ha finalitzat a la Plaça de l'Hospital.
 
Enguany s'ha gaudit d'una molt bona festa ja que la climatologia ha ajudat. Molta gent ha participat a la cavalcada i els carrers dels centre de la vila per on ha passat s'han omplert de molta gent de Moià i de visitants.
Arxivat a