Èxit a Santpedor en la recollida de material escolar per a Senegal

Redacció
25 de gener del 2014
Demostració de danses africanes. Foto: AjSTP

El recapte de material escolar que han promogut de forma conjunta el Lokal de la Vila, a Santpedor, i l'IES Guillem Catà de Manresa, s'ha tancat aquest dissabte amb un balanç molt positiu pel que fa tant a la quantitat de material recollit com a la participació que van registrar les activitats de la jornada solidària que va tenir lloc dissabte passat, 18 de gener, amb la celebració de tot un seguit de propostes relacionades amb la cultura africana. 
 
Malgrat que la campanya va començar marcada per la pluja durant els actes de la jornada solidària, les donacions del material escolar han estat continuades aquests dies i, durant tota la setmana, han estat moltes les persones que s'han acostat fins el Lokal de la Vila per entregar material nou i de segona mà que, en pocs dies, estarà ja en mans dels primers estudiants senegalesos. 
 
El dinamitzador del Lokal de la Vila, David Aguilera, viatjarà aquest mes de febrer fins al Senegal on ja l'esperen responsables de diferents escoles de la localitat de Kajuntin, a les quals lliurarà una part del material recollit, d'acord amb les necessitats més urgents dels centres. En un segon viatge, a la primavera, els estudiants del Grau d'Animació Sòciocultural de l'IES Guillem Catà, entregaran el material recollit al centre durant aquesta semana de campanya solidària. 
 
Jornada solidària i d'acostament a la cultura senegalesa
La recollida de material es va posar en marxa el passat 18 de gener en el marc d'una festa africana que finalment es va celebrar al Born, i no a la plaça Gran i al Born tal com s'havia previst, a causa del mal temps. Durant la tarda els joves de Santpedor van participar als jocs tradicionals, al taller de danses senegaleses i al final de festa amenitzat amb música africana. Paral·lament a aquestes activitats, la Capella de Sant Andreu, va acollir una xerrada sobre el Senegal, a càrrec de la santpedorenca Mireia Vila. 
Arxivat a