«L'Església no s'ha de ficar en la decisió d'una dona d'avortar»

En una extensa entrevista a La Opinión de Málaga, Sor Lucía assegura que "l'Església durant molts anys ha viscut junt a molta porqueria"

Redacció
25 de gener del 2014
Actualitzat el 29 de desembre a les 15:59h
Sor Lucía, una de les impulsores de la campanya.
Sor Lucía, una de les impulsores de la campanya. | Estefania Escolà
Sor Lucía, en una imatge d'arxiu. Foto: Estefania Escolà

En una entrevista concedida a La Opinión de Málaga, la monja de clausura manresana d'origen argentí, Sor Lucía Caram ha afirmat que "l'església no ha de posar-se en la decisió d'una dona d'avortar, ni tan sols Déu, que per això ens va fer lliures!", seguint amb la seva línia d'opinió, tantes vegades allunyada de l'ortodòxia eclesiàstica.
 
En la llarga entrevista concedida al diari andalús, la monja, defensa les xarxes socials, "contemplar no és nomes posar els ulls en blanc i mirar el cel", sinó transmetre "què és el que estic veient", i per això "twitter ha de servir d'amplificador" de la situació dels que ho passen pitjor. La monja arriba a afirmar que "Crist va ser el primer twittaire", i ho justifica dient que "l'Evangeli està format per frases curtes que entren perfectament en una piulada".
 
El fet que des d'alguns fòrums la critiquin ho justifica en que "estem en una Església patriarcal, a la que li ha passat el tren de la història". Malgrat tot, admet que amb el nou Papa Francesc les coses han canviat "ja que dóna suport a tot el tema de les xarxes socials". I és aquí quan Caram recorda que "la religió no pot ser una nova ideologia per controlar a la gent, com alguns pretenen". "L'Església durant molts anys ha viscut junt a molta porqueria", emfatitza.
 
L'entrevista continua tractant el tema de la pederàstia a l'Església, la homosexualitat, l'avortament, el Papa Francesc i el Barça.