Unes 450 persones, en el retrobament de Beth amb Súria

La Festa de Sant Sebastià continua aquest dilluns amb diversos actes

Redacció
19 de gener del 2014
Beth durant el seu concert a Súria. Foto: AjSú

Unes 450 persones han acompanyat Beth aquest diumenge 19 de gener en el seu concert de retrobament amb el públic de Súria al pavelló d'esports, un dels actes més destacats del programa de la Festa de Sant Sebastià. La cantant surienca ha iniciat a Súria la gira de presentació del seu nou disc, "Família", que també és el seu segon àlbum en català.
 
"Estic molt contenta i molt emocionada d'estar amb vosaltres", ha explicat Beth al començament del concert. La cantant surienca també ha fet referència a Súria com a punt d'inici de la seva nova gira, comentant que "quina millor manera de començar-la que a casa". En els propers mesos, també presentarà el seu nou disc a Barcelona i a Manresa.
 
La cantant surienca també ha manifestat la seva alegria per participar en la Festa de Sant Sebastià, fent referència als seus propis records personals relacionats amb aquesta celebració. Beth ha estat molt aplaudida al final del concert, que s'ha tancat amb tres bisos i amb el públic posat dempeus.
 
Les cançons de "Família" transmeten un aire intimista i personal, molt relacionat amb les vivències i la situació personal de la cantant surienca després de la seva recent maternitat. Beth també ha cantat a Súria altres coneguts temes dels seus discos anteriors.
 
Després del concert, Beth ha estat signant discos i parlant amb el públic del concert durant gairebé una hora, un fet que ha permès a molts amics i altres persones de la vila saludar i retrobar-se amb la cantant surienca.
 
La majoria d'entrades del concert van ser venudes anticipadament a través d'internet, en la primera vegada que s'ha utilitzat aquest sistema de venda anticipada en un acte organitzat per l'Ajuntament.
 
L'anterior concert de Beth Rodergas i Cols a Súria va tenir lloc el setembre de 2003 al camp de futbol de la Riera de Tordell, pocs mesos després d'haver participat al festival d'Eurovisió i al programa televisiu "Operación Triunfo".
 
Concert de la JOCC
La Jove Orquestra de la Catalunya Central (JOCC) també ha actuat aquest diumenge 19 de gener al pavelló d'esports, dins del programa de la Festa de Sant Sebastià. Aquesta formació, impulsada per les escoles municipals de música de Sant Joan de Vilatorrada i de Súria, ha ofert obres de Haendel, Schubert, Telemann, Bartók, L. Mozart i Holst.
 
La JOCC, formada per joves intèrprets de Súria i altres poblacions, ha estat dirigida per Gabriel Coll. Amb aquest concert, també s'ha inaugurat el cicle organitzat per l'Escola Municipal de Música per a aquest curs 2013-14.
 
Amb motiu de les actuacions de Beth i de la JOCC, el pavelló municipal d'esports ha estat condicionat com a espai concertístic amb un equipament pensat per oferir unes bones condicions acústiques i de comoditat per als espectadors.
 
Actes previstos per a la diada de Sant Sebastià
Súria renovarà aquest dilluns, 20 de gener, el Vot de Poble a Sant Sebastià amb els actes tradicionals d'aquesta diada. El programa festiu continuarà fins al proper 2 de febrer.
 
Els actes previstos per al dia 20 de gener, festa local a Súria, és el següent:
  • 9.45 h. Galejada. A càrrec dels trabucaires del Tro Gros.
  • 11.00 h. Missa solemne i renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià. Hi predicarà Mn. Salvador Juanola i Cadena, rector de Canet de Mar i del santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia (Girona). Participaran en els cants els grups corals i instrumentals de l'Escola Municipal de Música i de la Coral L'Esplai, dirigida per Montserrat Fàbrega i Camprubí. Acabarà amb el cant dels goigs de Sant Sebastià, d'Antoni Malats i Gallés. Lloc: església parroquial de Sant Cristòfol.
  • En acabar la celebració. Cercavila amb la participació de grups i elements folklòrics locals: gegants de Súria, geganters del Poble Vell, gegants d'El Gorg de l'Olla, capgrossos de Sant Jaume, ball de cascavells amb el Tro Gros, esbart Aigua Blanca del Foment Cultural, els bastoners de Súria, la colla castellera Salats i la Cobla Súria. Recorregut: pels carrers del centre urbà, des de davant l'església i amb final a la plaça de Sant Joan.
  • 12.30 h. Sardanes. Audició i ballada amb la Cobla Súria. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 18.00 h. Teatre musical: "El món real", a partir de l'obra del compositor i dramaturg Jonathan Larson. Primera representació. A càrrec del Grup de Teatre del Foment Cultural, amb la direcció d'Eduard Reguant i Gallego. Entrades numerades. Lloc: teatre del Foment Cultural. Preu: 9 euros. Venda d'entrades: a través del web www.fomentculturalsuria.cat , a l'establiment Milar Reguant Agut (entrades anticipades) i a la taquilla del teatre, una hora abans de cada representació. Properes representacions: dies 26 de gener, 1 i 2 de febrer.
Arxivat a