Santpedor organitza un recapte de material per a escoles del Senegal

Serà aquest dissabte a la plaça Gran del municipi

Redacció
15 de gener del 2014
La plaça Gran de Santpedor acollirà aquest dissabte, 18 de gener, un recapte de material escolar que s'enviarà a petites escoles del Senegal durant aquest curs. La iniciativa és del Lokal de la Vila que, en col·laboració amb els estudiants del Grau d'Animació Sòciocultural de l'IES Guillem Catà, seran els encarregats de fer arribar al seu destí els 100 quilos de material que esperen aconseguir durant el recapte, que tindrà lloc entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre.
 
L'origen d'aquesta acció solidària és la iniciativa personal del fins ara dinamitzador del Lokal de la Vila, David Aguilera, que té previst iniciar una estada de cooperació a l'Àfrica, concretament al Senegal. Durant el viatge, que emprendrà de forma imminent, visitarà diferents escoles de la localitat de Kajuntin, a les quals lliurarà una part del material recollit, d'acord amb les necessitats més urgents dels centres, i amb el pes que pugui portar en aquest viatge: 46 quilos com a màxim. Durant la primavera, tindrà lloc una segona expedició, en aquest cas dels alumnes del Grau d'Animació Sòciocultural de l'IES Guillem Catà de Manresa, que aprofitaran el viatge d'estudis a l'Illa de Karaban, per fer entrega dels quilos restants.
 
Durant tota aquesta setmana s'estan fent xerrades prèvies als centres educatius de Santpedor amb l'objectiu de fomentar la participació a la jornada i concretar el tipus de material que es necessita: escaires, cartabons i material per a l'escriptura, principalment. 
 
Jornada solidària i d'acostament a la cultura senegalesa
La recollida de material es farà en el marc d'una festa africana que arrencarà a les quatre de la tarda amb un seguit de jocs tradicionals, a la plaça Gran. A les sis en punt, a la Capella de Sant Andreu, la santpedorenca Mireia Vila farà la xerrada "Senegal, el país de la teranga" durant la qual explicarà la seva experiència en terres senegaleses. La tarda es complementarà amb un taller obert de danses senegaleses al Born, de set a vuit; i un final de festa amb animació africana, fins a dos quarts de nou del vespre.
 
Per a totes aquelles persones que vulguin aportar material material nou o de segona mà, però no puguin participar dissabte a l'acte de recollida, podran fer-ho als punts de recollida que s'han habilitat fins el 25 de gener.
Arxivat a