Comença l'enderroc de l'edifici del Bar Perdiu

El 2005 es va determinar que amenaçava ruïna, i els propietaris no han trobat qui es volgués fer càrrec de la seva rehabilitació o de construir-hi de nou

per Redacció , 10 de gener de 2014 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa d'enderrocs ja ha reservat l'espai de seguretat amb tanques. Foto: Sussi Garcia

Aquest dijous han començat les obres que han d'acabar amb l'enderroc de l'edifici que fa cantonada entre la Muralla Sant Domènec i el Passeig Pere III, en la vorera de números parells, i que havia tingut en els seus baixos la venda de tiquets de Transports Galtanegra, el Bar Perdiu -posteriorment un Forn de Cabrianes- i també, més proper en el temps, a la façana del passeig, oficines d'Inllobsa.
 
L'enderroc de l'edifici arriba després que la propietat hagi buscat, sense èxit, alguna empresa que volgués fer-se càrrec de la seva rehabilitació o de construir-hi de nou, un cop es va determinar el 2005 que amenaçava ruïna per danys estructurals. L'edifici original, els baixos i les tres primeres plantes, conserven un estil noucentista de la dècada dels anys 10 del segle XX, i posteriorment, sobre els anys 50, es van construir tres plantes addicionals que van afectar la seva estructura.

A la superfície que ara ocupa l'immoble quedarà un solar de més de 300 m2, i el seu enderroc suposarà la recuperació de vorera a l'altura dels altres edificis adjacents.

 

Participació