El Pessebre Vivent de Fals compleix les expectatives

S'espera arribar a una assistència de públic de 3.000 persones fins a la darrera representació del 12 de gener

Gemma Palà
06 de gener del 2014
El Pessebre Vivent de les Torres de Fals és el d'excel·lència al Bages. Foto: Gemma Palà

Novament, el Pessebre Vivent del Bages per excel·lència, el de les Torres de Fals, ha celebrat una nova entrega del seu consolidat i prestigiós pessebre. A data de 6 de gener, més de 2.600 persones ja hi han passat, i s'espera arribar a les 3.000 tenint en compte que queda una última representació el dia 12 de gener (2/4 de 7 de la tarda). Això significaria igualar les xifres de públic de l'any passat. 
 
Nascut fa més de tres dècades, el Pessebre Vivent de Fals ha aconseguit mantenir la voluntat i origen del seu naixement, ser una representació conduïda i protagonitzada per la gent del seu poble de forma desinteressada i fer-ho amb un gran nivell. Gràcies a aquest esforç, ja el 1992 va rebre el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mentre que posteriorment n'ha anat arreplegant més. 
 
El Pessebre Vivent s'emmarca en un espai privilegiat i únic com són les Torres de Fals, des d'on es recreen les vivències entorn del naixement del nen Jesús, que engloba les escenes pròpiament bíbliques (Anunciació de la Verge, la Cova del Naixement, els Mags d'Orient...) així com les escenes de la vida quotidiana (vivint al ras, pouant aigua, vida de poble...). La majoria d'elles són estàtiques, tot i que s'alternen amb d'altres dinàmiques.
 
Les escenes més impactants tenen lloc a les pròpies torres, tant per l'arquitectura del lloc com per la treballada il·luminació i l'elecció del fons musical. A més, aquestes escenes són narrades per una veu en off i a força distància de l'espectador, com és el cas de l'Orgia d'Herodes, els Mags d'Orient, la Fugida d'Egipte i la Matança dels Innocents. Totes elles es sumen a l'espectacle del Pessebre Vivent de Fals, que gràcies a l'envejable tradició i cuidat prestigi, pot presumir any rere any de ser un dels pessebres més importants de les terres catalanes.