La biblioteca d'esperanto de Moià actualitza el seu web

La biblioteca és coneguda a tot el món gràcies a que té més de dos milers de títols diferents de revistes i publicacions periòdiques en aquest idioma

per Redacció, 5 de gener de 2014 a les 11:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Captura de pantalla del web

A Moià es troba una biblioteca d'esperanto coneguda a tot el món, sobretot per la seva col·lecció de revistes escrites en aquest idioma creat a finals del segle XIX per L. Zamenhof amb intenció de convertir-se en eina de comunicació internacional.
 
L'Esperanto-Biblioteko Ramon Molera Pedrals acaba de dur a terme una renovació total del seu web per donar a conèixer el contingut dels seus prestatges. Poc a poc, s'aniran escanejant i divulgant alguns dels exemplars dels més de dos milers de títols diferents de revistes i publicacions periòdiques de la col·lecció que va iniciar Ramon Molera (1922-1983) i que continua la seva filla Anna Maria.
 
Entre les revistes digitalitzades està Kataluna Esperantisto, la publicació que des de l'any 1910 reflecteix la vida i l'activitat de l'esperantisme a casa nostra. El nou web també permet consultar el catàleg en línia i compartir altres materials de la biblioteca (cartells, segells, anuncis...) relacionats amb l'esperanto.
 
Versions en català i castellà d'aquest web en esperanto estaran disponibles en les properes setmanes. Finalment, les noves pàgines en les xarxes socials Facebook i Twitter permetran seguir l'actualitat d'una web dinàmica i amb voluntat d'anar augmentant el seu contingut.

 

Participació