El Consell Comarcal contracta 64 aturats per a 6 mesos

Les persones contractades pel Consell s'integraran en les brigades de cada ajuntament

Redacció
03 de gener del 2014
El Consell Comarcal ha contractat temporalment 64 persones en situació d'atur per a treballar a diferents ajuntaments del Bages.
 

Aquests últims 15 dies el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha resolt favorablement diverses sol·licituds presentades pel Consell Comarcal del Bages en les que es recollien les peticions dels ajuntaments de la comarca (exceptuant Manresa). Les subvencions atorgades permeten contractar personal en situació d'atur durant 6 mesos, les contractacions les efectua el Consell i les tasques a realitzar es porten a terme en diferents municipis de la comarca. Els contractes s'han iniciat aquest 30 de desembre.

Les convocatòries a les que s'ha acollit el Consell, cofinançades pel Fons Social Europeu, són les següents:

1.- ORDRE EMO/206/2013, de 2 de setembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d'actuacions de foment de l'ocupació, mitjançant programes de col·laboració social en administracions públiques, amb persones perceptores de subsidis d'atur, majors de 45 anys.

Ajut atorgat: 8.100,00€. En total 3 persones completaran la seva base de cotització. La col·laboració la realitzen en 3 ajuntaments de la comarca.

2.- ORDRE EMO/210/2013, de 2 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització del Programa mixt Treball i Formació adreçat a persones aturades, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi. El component formatiu d'aquesta convocatòria és molt important, se n'han de fer 90 hores de formació professionalitzadora adaptada al perfil de cada participant.

Ajut atorgat: 375.914,15€. Es van demanar 43 contractes de treball. Hi ha peticions de 17 ajuntaments.

3.- ORDRE EMO/281/2013, d'11 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització del Programa de Treball i Formació adreçat a persones aturades perceptores de la renda mínima d'inserció.

Ajut atorgat: 169.000,00€. Es van demanar 24 contractes de treball. Hi ha peticions de 15 ajuntaments.

Els contractats s'integraran a les brigades municipals
Les tasques que han estat aprovades i que es faran són, majoritàriament, de la categoria laboral de peó:

  • Arranjament d'equipaments i espais públics
  • Millora d'equipaments i espais públics
  • Manteniment dels espais urbans
  • Manteniment de zones verdes periurbanes i polígons industrials


Les persones contractades pel Consell s'integraran en les brigades de cada ajuntament.