El primer nadó de l'any al Bages es diu Biel i és de Navarcles

Ha nascut a les 2.36h a Sant Joan de Déu. A les 10.40 naixia el segon, en Gerard, de Santpedor, a la Clínica Sant Josep

Pere Fontanals
01 de gener del 2014
En Biel Pons Martí, amb la seva mare, Rosa, i el seu pare, Ramon. Foto: Pere Fontanals

El primer nadó nascut al Bages el 2014 es diu Biel Pons Martí i va néixer a 2/4 i 6 minuts de 3 de la matinada a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. És el segon fill de la Rosa i el Ramon, veïns de Navarcles, i ha pesat 3,330 quilos i ha fet 49,5 cm de llargada. La seva germana és l'Eider i té 6 anys.
 
El segon nadó nascut a la comarca s'ha fet esperar fins a 3/4 menys 5 d'11 del matí i ho ha fet a la Clínica de Sant Josep, també de Manresa. El seu nom és Gerard Planell Alsina, i és el segon fill dels santpedorencs Maria Alba i Enric. En néixer ha pesat 3,690 quilos i ha mesurat 50,5 cm de llargada. Té una germana, l'Ariadna, que fa dos anys aquest 2 de gener.
 
En el moment d'escriure aquesta crònica (19.00h) encara no havia nascut cap nena.
 
El primer naixement de Catalunya i l'estat, a Tarragona
El primer nadó nascut a Catalunya es diu Tanay i va treure el cap quan passava un segon de la mitjanit a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. És el primer fill de Sílvia Garcia i Jon Jímenez, una tortosina i un basc establerts a Salou (Tarragonès). Tanay és un nom d'origen indi que significa "fill volgut", segons ha explicat la seva mare aquest matí, sorpresa encara pel fet que el seu fill hagi estat també el primer nadó nascut en tot l'Estat espanyol aquest any 2014. La mare va ingressar a l'hospital aquest dimarts al matí i el part ha transcorregut amb plena normalitat. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat el primer català de l'any, que ha pesat 3 quilos i ha fet 48 centímetres de llargada.
 
En Gerard Planell Alsina amb la seva mare Maria Alba, el seu pare, Enric, i la seva germana gran, Ariadna. Foto: Pere Fontanals
Arxivat a