Cardona redueix la població de coloms un 62%

Redacció
23 de desembre del 2013
Les gàbies trampa per atrapar coloms són a la teulada de l'Església Parroquial.
Les gàbies trampa per atrapar coloms són a la teulada de l'Església Parroquial. | AjCDN
Les gàbies trampa per atrapar coloms són a la teulada de l`Església Parroquial. Foto: AjCDN

Cardona ha aconseguit reduir un 62% la població de coloms al municipi gràcies a un nou sistema de control d'aquestes aus basat en un producte anticonceptiu. Segons dades de l'empresa Ambiens, responsable de la implantació d'aquest mètode, la població de coloms a Cardona ha passat de 118 a 44 en 6 mesos.
 
El nou sistema es va aplicar des del mes de maig al mes d'octubre amb la instal·lació, a la teulada de l'església parroquial, d'un dispensador automàtic de pinso tractat químicament. Un cop finalitzat el tractament s'ha aconseguit reduir a menys de la meitat la població de coloms. Segons els tècnics de l'empresa el fàrmac permet reduir en un període de 4 o 5 anys la població de coloms d'un municipi en un 80%. Per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament l'assaig d'aquest nou mètode ha estat positiu per bé que caldrà seguir observant l'evolució que experimenti la població de coloms.
 
Els responsables d'Ambiens han remarcat que el fàrmac és "totalment segur", tant per la salut dels coloms, com també per la d'altres animals, persones o pel medi ambient. El pinso porta un recobriment de silicona perquè, en cas que es mulli, no dissolgui el fàrmac al medi ambient. A més, els efectes del fàrmac són reversibles i quan els coloms el deixen d'ingerir recuperen la seva fertilitat.
Arxivat a