«Quedem?» d'Òmnium assistirà a un assaig dels Pastorets als Carlins

Aquest proper divendres

Redacció
17 de desembre del 2013
El programa Quedem?, d'Òmnium Bages anirà aquest divendres 20 de desembre a les 9 del vespre a veure l'assaig dels Pastorets dles Carlins.
 
Els Pastorets és un dels símbols més forts i clars del teatre popular a Catalunya. Un teatre amb actors, actrius, tècnics, administradors i responsables que juguen dins el camp del voluntariat. Un referent, símbol o costum del Nadal de molts pobles i ciutats.
 
A Manresa els Pastorets són una tradició teatral que es representa en diversos espais. Però sens dubte, són els Pastorets de la Sala Els Carlins, els més coneguts de la ciutat. Una referència per a la ciutat gràcies a la seva llarga història, al fet de representar-se en un dels centres històrics del teatre amateur i a l'esforç dels seus responsable per fer-ne un espectacle digne per al públic que el visita.
 
A la Sala Els Carlins van ser representats per primera vegada el 25 de desembre de 1910 amb la versió en castellà anomenada "Los pastorcilles en Belén". Desde fa uns 40 anys es representa la versió de Josep Ma. Folch i Torres, escrita a primers del segle XX. Una versió, tot i algunes modificacions, segueix de forma bastant general el guió original. Un muntatge tradicional, gairebé centenari, amb un punt de vista actual.
 
Després de gaudir d'un dels últims assajos de l'obra, després es farà una tertúlia amb alguns dels personatges principals, visitar l'escenari, els vestidors, etc...