Denuncien excés de passatgers al bus Barcelona – Manresa cada vespre

Usuaris del transport denuncien que en el comboi que surt a 2/4 de 9 del vespre se superen els 15 passatgers dempeus que marca la llei des de fa setmanes

Pere Fontanals
09 de desembre del 2013
Vista parcial amb gent a peu dret en l'autobús Barcelona - Manresa. Foto: Arxiu particular

Els passatgers habituals del transport públic en autobús de Barcelona – Manresa, Bages Express, que ofereix Castellà, Autocares Julià i ALSA, no saben donar-ne el motiu però han comprovat que des de fa dos mesos el servei que surt de la capital catalana a les 20.30h ha viscut un increment gradual de passatgers fins al punt que en la darrera quinzena, denuncien, una vintena llarga de passatgers han de fer, com a mínim, el recorregut fins a Olesa de Montserrat a peu dret.
 
Segons els mateixos passatgers, aquesta densitat dins els autobusos no es dóna en altres hores o sentits "de manera que, entenem, si només afecta a un comboi hauria de ser més fàcil de solucionar", denuncia una passatgera. Fa uns dos mesos, els passatgers habituals d'aquest autobús van començar a notar que cada vespre hi havia més gent que es quedava de peu fins a Olesa. Inicialment la companyia només deixava pujar a l'autobús els passatgers fins que en quedaven quinze de peu, que és el màxim que permet la normativa. Qui no entrava en aquest autobús havia d'esperar al següent, que surt mitja hora més tard.
 
Però davant les queixes dels usuaris "la companyia va donar barra lliure" i ara es troben que cada vespre se superen els vint passatgers que fan els més de 45 minuts que separen Barcelona d'Olesa a peu dret. Després de les parades d'Olesa, la situació es normalitza i la darrera mitja hora fins a Manresa, tothom pot fer-la assegut.